EGMOND AAN ZEE/DEN HOEF - De natuurgidsen van de werkgroep de Egmonden Wimmenum van de IVN Afdeling Noord-Kennemerland gaan weer wandelen in de duinen ten noorden van Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef.

Als de wandeling plaatsvindt is de maand maart al weer begonnen. En twee weken later mogen we alweer de lengte van de dagen begroeten, de lente dus. Koning Winter heeft zich niet echt geroerd qua kou, maar had nog wel een paar stormen voor ons in petto.

De flora en fauna gaan zich weer van hun winterstand ontdoen om zodoende ons weer te laten genieten van hun mooiste kanten. Deze keer wordt u meegenomen langs de binnenduinrand. Daar komt u samen met de gids(en) wellicht ook lentebodes tegen zoals de blauwe sterhyacinthen en sneeuwklokjes (zie foto).

Op zondag 6 maart beginnen we om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef.
U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN (Bestel uw duinkaarten | PWN). De wandeling duurt ongeveer twee uur. Stevige schoenen en warme, waterdichte kleding komen dus wel van pas. Een donatie van 3 euro wordt zeer op prijs gesteld.

U meldt zich van tevoren aan via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor (s.v.p. aangeven of u IVN- of KNNV-lid bent).

Kijk ook eens op onze website www.ivn.nl/nkl of op de landelijke site van de IVN www.ivn.nl.

Hebt u een wandeling gemist! Loop dan eens een wandeling met de IVN Routes app Wandelroutes IVN Noord-Kennemerland | IVN (ook landelijk op de site van de IVN).