Een vloer is een belangrijk sfeerelement in huis. Gietvloeren zijn trendy, smaakvol en praktisch en worden door ons volledig naar uw persoonlijke wensen geplaatst. Ons doel is mooie projecten te realiseren voor zowel woningen als bedrijven, door een strakke, naadloze en vloeistofdichte vloer te plaatsen met een stijlvolle en warme uitstraling. De vloer wordt naar uw wens afgewerkt, de mogelijkheden, wat betreft de kleuren en dessins waarmee de vloer wordt afgewerkt, zijn grenzeloos. Gietvloeren zijn gemaakt van duurzaam materiaal, gaan minimaal 50 jaar mee, de vloer kent geen materiaalverspilling en is milieuvriendelijk in onderhoud. 35 jaar geleden is de gietvloer ontstaan vanwege aangescherpte milieueisen in de industrie, wat een milieuvriendelijke toepassing noodzakelijk maakte.

Een gietvloer heeft een stoere uitstraling, is krachtig en behaaglijk tegelijk. Het is een kunststof vloer zonder naden, die in verschillende lagen op de ondervloer wordt aangebracht. De vloer wordt afgewerkt met een lak of coating die uitgevoerd kan worden in elke kleur of kleurcombinatie. Wij leveren twee soorten gietvloeren: de epoxygietvloer en de PU(polyurethaan)-gietvloer. Een Epoxyvloer ziet u veel terug in fabriekshallen en bedrijfsloodsen, vanwege de hardheid van het materiaal. De PU-vloer is een designvloer, iets zachter dan een Epoxyvloer, deze vloer heeft ook meer veerkracht. Het voordeel van een PU-vloer is dat deze uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming, waardoor het comfort naar een hoger niveau gebracht wordt. Van moderne woonkamervloer tot vloeistofdichte badkamervloer, de gietvloer kent eindeloos veel toepassingen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Met een gietvloer heeft u de perfecte combinatie van de allerhoogste kwaliteit vloer tegen een scherpe prijs.

Epoxy gietvloer
Een epoxy gietvloer wordt vaak geplaatst in fabrieken, werkplaatsen, magazijnen en bedrijfsloodsen vanwege de hardheid van het materiaal. Een epoxyvloer kan veel verdragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor elke toepassing waarbij hoge eisen gesteld worden aan de slijtvastheid van de vloer. Onder een epoxy vloer kan beter geen vloerverwarming geplaatst worden, omdat deze minder goed bestand is tegen de hoge krimp- en uitzettingsgraad, waardoor scheuren zouden kunnen ontstaan. De vloer is slijtvast, makkelijk schoon te houden en neemt gemakkelijk de omgevingstemperatuur aan waardoor vloerverwarming niet noodzakelijk is.

PU-vloer
Een Polyurethaan-gietvloer of PU-gietvloer kenmerkt zich door een zacht en elastisch oppervlak en wordt naadloos over een bestaande vloer aangebracht. Het is een twee componenten kunsthars gebonden vloersysteem. Naast het comfort dat de vloer biedt, past deze designvloer uitstekend in woonhuizen, kantoren, showrooms en openbare gebouwen. De vloer heeft een huiselijke uitstraling, voelt warm aan, is makkelijk schoon te houden en vraagt geen onderhoud. Het grote voordeel van de PU-vloer is dat deze geschikt is om te combineren met vloerverwarming, vanwege de unieke flexibele eigenschappen van de vloer zal deze niet scheuren bij warmteverschillen. Daarbij werkt de vloer geluiddempend, u zult zelf blij zijn met de geluidsisolerende werking, maar ook de buren zullen minder last hebben van contactgeluid zoals het verschuiven van stoelen.

De verschillen
De Epoxyvloer is door de hardheid van het materiaal geschikt voor zwaar gebruik en is aantrekkelijker in prijs dan een PU-vloer. Deze verkleurt echter sneller dan een PU-vloer. De PU-vloer is zachter en elastischer, hierdoor ontstaan minder snel scheuren en de kans op krasvorming is een stuk lager. Indien u het comfort wenst van een vloerverwarming is de PU-vloer de beste keuze, hierdoor is deze bij uitstek geschikt voor woningen. Bij PU-vloeren wordt vaak een matte lak aangebracht als laatste laag, dit is bij epoxy-vloeren niet nodig.

Samenstelling en werkwijze
Soms kan het nodig zijn eerst de bestaande vloer te egaliseren, door scheuren te dichten, oneffenheden weg te schuren of verf- en lijmresten te verwijderen. Op de gladde ondervloer wordt de eerste laag aangebracht, de primer. Hierdoor zal de gietvloer zich goed hechten aan de ondervloer waardoor het uiteindelijke resultaat zo glad mogelijk zal worden. De volgende laag is de schraplaag, dit is een kunststof uitvlakmiddel dat gaatjes en oneffenheden die nog aanwezig zijn worden afgesloten, dit vormt de perfecte basis. Deze lagen zorgen er namelijk voor dat er in de epoxy- of Polyurethaanlaag geen ontluchting meer kan optreden. Hierdoor kunnen geen gaatjes ontstaan tijdens het droogproces. Daarna zal de uiteindelijke gietvloer aangebracht worden, polyurethaan of epoxy. Bij de PU-vloer wordt meestal uiteindelijk nog een beschermende matte laklaag aangebracht.

Vanaf 30 m2
Omdat het aanleggen van een gietvloer zeer arbeidsintensief is, is deze het meest geschikt voor een vloer met een minimale afmeting van 30 m2. Op kleinere oppervlakten is het zeker mogelijk een gietvloer aan te brengen, maar dan zal de prijs in verhouding hoger worden. Hoe groter de oppervlakte van de vloer, hoe aantrekkelijker de prijs voor u zal worden. Uiteraard is de prijs uiteindelijk ook afhankelijk van de staat van de ondervloer.

Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer
Een vloerverwarmingssysteem wordt geplaatst door speciale slangen of matten waarin warmtebuizen of kabels verwerkt zitten aan te leggen. Het warme water in de buizen geeft geleidelijk zijn stralingswarmte af aan de vloer, de vloer regelt een hele gelijkmatige verdeling van de warmte. Als de ruimte op temperatuur is, zal het een stuk minder energie verbruiken dan een traditioneel verwarmingssysteem. In de zomer kunt uw woning juist koelen door koud water door de buizen te laten stromen.

Totaalpakket: isolatie en vloerverwarming combineren met een gietvloer
Wij bieden de mogelijkheid een totaalpakket af te nemen. Deze bestaat uit het isoleren van de vloeroppervlakte door middel van schuimbeton. Op deze laag brengen we vloerverwarming aan waarna de gietvloer aangebracht wordt. Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we dit totaalpakket aanbieden tegen een scherpe prijs. Wij zijn altijd het vaste aanspreekpunt, dus u heeft niet te maken met de diverse leveranciers. Wij nemen u alles uit handen.

Vloerverwarming aanleggen
Het patroon waarin de vloerverwarming aangelegd wordt is bepalend voor de warmteverdeling in de vloer. We kunnen deze in twee legpatronen aanleggen; een slakkenhuispatroon of een meanderpatroon. Wij adviseren doorgaans de verwarming aan te leggen in een slakkenhuislegpatroon omdat de gelijkmatige temperatuurverdeling in uw woning dan vele malen beter is. Dit patroon levert tevens het hoogste rendement. U kunt het leggen in een meander-legpatroon overwegen indien u warmteverschillen in een grote vloer wenst. De warmte concentreert zich aan het begin van het patroon en wordt koeler naarmate de lengte vordert.

Hoofdverwarming of bijverwarming
U kunt vloerverwarming aan laten leggen als hoofd- of als bijverwarming. Als u voor vloerverwarming als hoofdverwarming kiest, dan plaatsen wij de verwarmingsbuizen dichter bij elkaar en zijn radiatoren overbodig. Bij vloerverwarming als bijverwarming blijven een aantal radiatoren noodzakelijk om bij te verwarmen.

Vloerverwarming in de badkamer
Ook in de badkamer kan uitstekend vloerverwarming gelegd worden, dan raden wij wel in de meeste gevallen een dekvloer aan van zandcement. Dit materiaal is het beste bestand tegen vocht en kan makkelijk op afschot worden gelegd.

Het instellen van de vloerverwarming
Wij regelen na de installatie van de vloerverwarming en het aanbrengen van de gietvloer dat de warmteafgifte per ruimte geregeld wordt door de verdeler van de vloerverwarming die communiceert met de Cv-ketel. Tevens ontvangt u van ons een duidelijk opstartprotocol die u moet volgen bij het eerste gebruik.

Vloerverwarming verdeler
De verdeler verdeelt de warmte over de verschillende ruimtes, deze wordt op meerdere groepen aangesloten die met een of meerdere ruimtes corresponderen. De temperatuur wordt per groep onafhankelijk van elkaar geregeld. Het is van belang de verdeler dichtbij de warmtebron (cv-ketel, warmtepomp of zonneboiler) te installeren om de transportleidingen zo kort mogelijk te houden. De locatie van de verdeler is belangrijk, vaak wordt deze in de hal, bijkeuken of kast geplaatst, maar wij denken uiteraard graag met u mee wat de gunstigste plek is.

Opstartprotocol
De vloerverwarming kan niet meteen gebruikt worden als deze uitgehard is, dan loopt u namelijk risico op scheuren of andere beschadigingen in de vloer. Het nauwkeurig opvolgend van het opstartprotocol is belangrijk, wij begeleiden u hierin en sturen een duidelijke instructie naar u toe. Het komt erop neer dat u de temperatuur dagelijks verhoogt met 5 °C tot 40 °C bereikt is. Daarna verlaagt u dagelijks de temperatuur weer tot u de gewenste temperatuur bereikt heeft.

De kosten van vloerverwarming
De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming lopen uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Een offerte is altijd maatwerk, maar u kunt uitgaan van een prijs van ongeveer € 25,00 tot € 30,00 per vierkante meter. Vloerverwarming als hoofdverwarming is duurder dan vloerverwarming als bijverwarming. Ook de manier van leggen is van invloed op de prijs, bij grote opdrachten of bij een totaalpakket ontvangt u een korting op de gangbare prijs.

Isolatie
Indien u maximaal rendement uit uw investering wilt halen is het van belang uw woning goed te isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat en op deze manier kunt u veel energie, dus ook veel geld besparen. Vloerverwarming is dan een goede investering die u terug zult verdienen, daarnaast heeft het een groot aantal voordelen. Bespaar nooit op isoleren om het rendement van de vloerverwarming optimaal te benutten. Wij bieden diverse methoden van vloerisolatie aan, waaronder isolerende noppenplaten en schuimbeton. Dubbel glas en dak- en muurisolatie draagt ook bij aan een optimaal rendement van uw investering. Wij informeren u graag hieromtrent.

Pompschakelaar
Als u al een aantal jaren geniet van vloerverwarming in uw huis, is het wellicht verstandig de ouder pomp te laten vervangen door een moderne pompschakelaar. Deze zijn een stuk zuiniger dan de oude versies omdat deze alleen aanslaat wanneer extra warmte nodig is. De werking van de nieuwe modellen kunt u regelen via uw smartphone, op deze manier kunt u ook de ruimtes afzonderlijk van elkaar aansturen.

Terugverdientijd
Tegenwoordig is de terugverdientijd korter dan vroeger doordat de moderne pomp van de vloerwarming zuiniger is dan de oude versies. Uiteraard is de terugverdientijd van diverse factoren afhankelijk, maar als uw woning goed geïsoleerd is, kunt u tot € 115,00 per jaar besparen. De terugverdientijd bedraagt dan 5 tot 15 jaar.

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren en/of vloerisolatie neem dan gerust contact met ons op, wij stellen graag geheel vrijblijvend een offerte voor u op. U kunt uw gegevens achterlaten op onze contactpagina, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor persoonlijk advies staan wij u graag te woord in onze showroom in Obdam. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 0226-427785.

Voordelen van een epoxy-gietvloer

Onderhoudsvriendelijk
Slijtvast
Stofvrij
Naadloos
Geschikt voor zware belasting
Chemisch belastbaar
Mechanisch belastbaar
Leverbaar in elke kleur en kleurcombinatie

De voordelen van een PU-gietvloer

Leverbaar in elke kleur en kleurcombinatie
Naadloos vloersysteem
Onderhoudsvriendelijk
Kleurvast
Slijtvast, antistatisch en vloeistofdicht
Brandwerend
Geluiddempend
Geschikt voor vloerverwarming
Voelt warm en comfortabel aan
Allergie-vriendelijk
100 % Uv-bestendig
Geschikt voor particuliere en zakelijke sector
Rand- en naadloos
Krasbestendig
Duurzaam vanwege de lange levensduur en het materialengebruik