Een huis kan nooit helemaal stofvrij zijn, maar je doet hier wel een flinke gooi naar door af en toe flink de stofzuiger en andere schoonmaakhulpmiddelen te hanteren. Daarnaast huur je professionals in, die zich ontfermen over de elementen in je huis die om een professionele aanpak vragen. Denk ook aan authentieke foefjes uit grootmoeders tijd, als je op een mooie dag een grote schoonmaak inplant.

Gestoffeerde meubels en tapijten laten reinigen voor optimaal resultaat

Zowel je bank als kleden en tapijten laat je reinigen door de professional. Deze verwijderen veel meer vuil, stof en ongedierte dan tijdens een reguliere schoonmaakbeurt. De te reinigen objecten laat je op een afgesproken tijdstip thuis ophalen en eenmaal brandschoon weer thuis bezorgen. Gemak dient in dit geval de mens! Een tapijt reinigen is echt een vak apart, zo zie je als je een kijkje neemt op de website van deze experts.

Ook matrassen en kussens laten ophalen door de ambachtelijke reinigers

Op datzelfde Cinco is te lezen dat ook matrassen en kussens soms een aparte behandeling verdienen. Het is bekend welke, niet met het blote oog waarneembare, beestjes hier kunnen huizen. Veertig procent van de Nederlanders maakt om die reden graag gebruik van deze diensten.

Werk van boven naar beneden

Pak je als eerste de stofzuiger? Nee, dat is de finishing touch. Idealiter begin je ook niet in je eentje aan het karwei, maar samen met je partner of andere geliefde die wel van een dagje soppen houdt. Eventueel kunnen de kinderen een handje toesteken, dit is alleen maar leerzaam - en weer eens iets anders. Je laat ze bijvoorbeeld zien dat die goeie ouwe ragebol het beste hulpmiddel is om het spinrag van het plafond en andere hoge plekken te verwijderen. Voor de jonge lezer: een ragebol is een lange stok met een ronde borstel. Dit is de eerste actie van je schoonmaakdag.

Alles van zijn plaats: maak ruimte voor de plumeau!

Je ziet dat er veel stof neerdaalt, maar nog steeds is de stofzuiger niet aan de beurt. Met de plumeau, ook al zo’n onverwoestbare schoonmaakhulp, verwijder je het stof van alle meubels. Kleine elementen zoals lampjes, beelden en fotolijsten haal je van hun plaats, meubels als het even kan ook.

Nu mag de stofzuiger erdoorheen

Vergeet tussendoor de matten niet (buiten) te kloppen. In drooglopers en zeker in kokosmatten gaat veel rotzooi zitten. Zijn alle meubels afgestoft en ook alle muren en het plafond stofvrij, dan pak je de stofzuiger. Intussen zijn de mensen van Cinco misschien al klaar met de onderdelen die ze hebben opgehaald. Zo zie je maar, met de juiste zin en een beetje hulp is het allemaal zo gebeurd.