BERGEN - Iedereen kent dat gevoel: de rust en vreugde van een heerlijke vakantie die langzaam verdwijnen onder de drukte van het dagelijks leven. Het lijkt alsof de vakantiesfeer verdwijnt als een ijsje in de zomerzon. Geen paniek, we hebben enkele slimme tips voor je om dat prettige vakantiegevoel te behouden!

Ontspan met meditatie en mindfulness


Door aandachtig te leven en bewust in het hier-en-nu te zijn, kun je het gevoel van ontspanning en rust dat je op vakantie had, ook thuis ervaren. Dagelijkse meditatie en mindfulness-oefeningen kunnen hierbij helpen.

Creëer een vakantieplekje thuis

Breng een beetje vakantie naar huis. Maak een plek in huis die doet denken aan je favoriete vakantiebestemming. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals een verzameling souvenirs, een schilderij van een mooi landschap, een fotoboek maken of een speciale leeshoek die aan je vakantie herinnert.

Tip: de fotoboeken van Fotofabriek zijn voor de 8e keer op rij verkozen tot beste fotoboek van Nederland.

Houd de vakantieroutine aan

Probeer na je vakantie de relaxte routine zoveel mogelijk vast te houden. Sta later op, neem uitgebreid de tijd voor het ontbijt of doe een middagdutje. Het vasthouden aan deze kleine gewoonten kan helpen om het vakantiegevoel vast te houden.

Creëer of luister naar je vakantie afspeellijst


Muziek kan krachtige herinneringen oproepen. Maak een afspeellijst met liedjes die je tijdens je vakantie hebt geluisterd. Wanneer je deze nummers speelt, zal je onmiddellijk teruggebracht worden naar de vakantie.

Leer de taal


Heb je in een ander land vakantie gevierd? Door de taal te leren, blijf je verbonden met die ervaring en komt je volgende reis naar dat land meteen een stapje dichterbij.

Maak een vakantiehoekje op het werk

Heb je een eigen bureau op het werk? Denk er dan eens aan om een klein vakantiehoekje te maken op je bureau. Je kunt foto’s afdrukken van je vakantie of van die daarvoor en ze in een hoekje op je bureau zetten. Zo haal je iedere dag wel weer herinneringen op!

Blijf actief in de buitenlucht

Vakantie staat vaak gelijk aan activiteiten in de buitenlucht. Probeer na je vakantie genoeg tijd in de natuur door te brengen. Of het nu een wandeling is, een fietstocht of gewoon buiten zitten met een goed boek, het helpt om het vakantiegevoel vast te houden.

Met deze tips kan iedereen in Bergen en omstreken dat geliefde vakantiegevoel behouden. Dus profiteer van deze tips en blijf nagenieten van je vakantie!