Op lange opleidingen en leertrajecten zitten veel werknemers niet te wachten. Een stoomcursus of eendaagse training brengt daarentegen wat afwisseling en wordt veelal omarmd. Bedrijven maken zichzelf duurzamer door nuttige cursussen aan te bieden. Dan gaat het niet zozeer over duurzaamheid an sich, het kan ook slaan op de meerwaarde van een werkplek, waardoor mensen een bedrijf langer trouw blijven. VCA is een mooi voorbeeld van zo'n korte, relatief eenvoudige opleiding. Als het gaat om natuur inclusief dan wel groen ondernemen zijn er eveneens veel manieren om jezelf en je personeel bij te spijkeren.

Veiligheid op de werkvloer: VCA komt op veel plekken van pas

VCA is een diploma dat steeds vanzelfsprekender wordt. Met dit diploma toon je aan kennis te hebben van letterlijk veilige werkplekken, in meer branches dan je denkt. VCA is geen overbodige luxe, staat mooi op cv's en zegt veel over de zorgvuldige manier waarop een werkgever zijn bedrijf runt. Op de website In1keerVCA lees je meer over deze cursus. Veel tijd, geld of moeite kost het in ieder geval niet. Zie het als een mini-investering op de korte en lange termijn! Een duurzame omgang met je personeel zit hem tenslotte ook in een zekere gunfactor.

Externe communicatie verbeteren met cursussen over de digitale snelweg

Kan je externe communicatie wel een oppepper gebruiken, dan duik je in het aanbod aan social media-cursussen. En bied je deze aan aan degenen die het contact naar buiten verzorgen. Dit gaat steeds vaker digitaal, waar de toon even luchtig als persoonlijk moet zijn. Maar ook duidelijk, en in foutloos Nederlands. Voor elk bedrijf is een facebookpagina niet zelden het visitekaartje.

Duurzaam ondernemen

Er zijn diverse trainingen en cursussen waarin je wordt bij-geschenen voor wat betreft duurzaam en/of natuur inclusief ondernemen. Het kan en moet allemaal groener en elke soort onderneming die hieraan voldoet, geeft zijn imago een boost. Let wel: dat zijn niet de zogenaamde greenwashers, die zich duurzamer voordoen dan ze eigenlijk zijn.

Door regelmatig trainingen aan te bieden bouw je een band op met je personeel

Op kosten van de werkgever meer algemene ontwikkeling opdoen, is vaak juist een reden om binnen diezelfde organisatie door te groeien en niet voor een andere baan te kiezen. Je slaat als ondernemer dus twee vliegen in één klap. Bij VCA verbeter je de veiligheid van je werkomgeving, maar er zijn nog veel meer leerzame initiatieven waar jij en je werknemers veel aan hebben. Ook afgezien van het lesmateriaal, overigens. Er ontstaat meer gespreksstof, meer wederzijds begrip en dus een betere werksfeer wanneer deze vormen van afwisseling zich af en toe aandienen. Fijn om te weten: veel trainingen, workshops en cursussen zijn aftrekbaar.