HEERHUGOWAARD - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen ook dit jaar weer hun krachten. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ koppelt de populairste sport van de wereld met lezen. Op maandag 24 februari trapte de mascottes Herry en Berry van AZ samen met leesconsulent Rob Scoor een Boek! af op basisschool De Kleine en Grote Beer. Nu één week later, doen al 60 klassen mee met dit project. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen namelijk erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. Naast het leesproject worden er dit jaar ook weer meerdere voetbalexperiences georganiseerd in diversen bibliotheken.

De voetbalexperience

De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Hoe vaak kan jij een balletje hooghouden? Speel jij iedereen van het veld met tafelvoetbal? Welke acties maken jouw voetbalpoppetjes in jouw eigen gemaakte stopmotionfilmpje? Ontwerp jij het nieuwe AZ-tenue? Blaas jij iedereen van het veld met blaasvoetbal? Hoe goed kan jij dribbelen met de bal en welke voetbaltrucs kun je uitvoeren? Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar wel om het plezier. Ook kan je op de foto met Herry en Berry van AZ.

Wanneer en waar?
Wil je meedoen aan dit voetbalspektakel? Dat kan in verschillende bibliotheken van 14.30 tot 16.30 uur. De aftrap van de voetbalexperience vindt plaats op woensdag 11 maart in Heerhugowaard. Daarna verplaatst het festijn zich op woensdag 18 maart naar bibliotheek Castricum. Op woensdag 25 maart vindt de voetbalexperience plaats in Alkmaar de Mare. De afsluiting is op dinsdag 31 maart in de bibliotheek in Bergen.

Thuiseditie van Scoor een Boek!
Scoor een Boek! wordt naast de schooleditie ook aangeboden als thuiseditie! Dus wil jij thuis doelpunten maken en scoren? Geef je dan snel op met het hele gezin via www.scoorthuis.nl. Tijdens de Scoor een Boek!-periode moedigen Jong AZ-spelers Peer Koopmeiners en Thijs Oosting jullie aan via het Scoor een Boek! journaal. Kijk voor alle informatie op www.bknw.nl/scooreenboek.

Maak kans om een thuiswedstrijd van AZ bij te wonen

Wil jij kans maken op gratis kaarten voor een thuiswedstrijd van AZ? Doe dan mee met de Scoor een Boek! boekenkaft ontwerpwedstrijd. Teken en kleur een originele kaft van je lievelingsboek en vertel waarom je dit een leuk boek vindt. Haal hiervoor het wedstrijdformulier op bij jouw bieb, of download deze via de website, en lever dit formulier voor 1 juni weer in. Half juni maken we de prijswinnaar bekend via onze website en socials.

Meer informatie vind je op; www.bknw.nl/scooreenboek.