LIMMEN - "Het zou bijna ons motto kunnen zijn", lacht Fit4lady-franchisegever Arina van Damme. Al jaren runt ze met steeds verder toenemend succes haar vrouwenfitnessclub Fit4lady in 15 plaatsen in vooral noordwest Nederland. Vanaf nu kun je je daar inschrijven voor de SummerBodyTraining: een vijfweeks programma, waarin je met twee keer een half uur per week je lichaam en geest klaar traint voor een mooie zomer.

Voel je goed is belangrijker dan voel je mooi
"Bij ons trainen vrouwen vooral met het doel om zich goed te voelen. Een ‘summerbody’ is voor veel van onze leden een lijf waarin je je goed voelt en waarvan je zelf vindt dat je er in de zomer mee gezien mag worden." Arina vervolgt: "Daarom geven wij onze leden allemaal een persoonlijk programma. Daarin staan de doelen die ze zelf willen halen en het programma dat ze daarvoor het beste kunnen volgen. Dat programma omvat afwisselende conditietraining, krachttraining en buikspiertraining. Omdat het Fit4lady-trainingscircuit per keer een half uur duurt en je op ieder moment kunt starten - zonder wachten op lestijden - is het zo populair onder vrouwen. ‘En wat daarbij ook meespeelt", aldus Arina, "is de kleinschaligheid, de persoonlijke band en de coaching. Onze focus ligt op ‘feeling good’ in plaats van ‘looking good’. Dat uiterlijk vertoon wijzen vrouwen steeds vaker af. Wij horen heel vaak: "ik wil mijn drukke leven makkelijker aan kunnen en daarvoor wil ik sporten". Dat willen wij dus bieden."

Vrouwenfitness
Trainster Bianca: "Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal fysiek. De medische wetenschap ontdekt en erkent dat ook steeds vaker. Een vrouwenlichaam train je anders. Mannen hebben vaker krachttraining nodig om fit te worden, vrouwen een combinatie van conditie- en krachttraining. Aangevuld met advies over hoe je nu met gezond eten om kunt gaan." "Dat geven wij onze leden graag mee", aldus Arina. "Ze hebben de vrijheid om dat op hun eigen manier in te vullen. Zo maken wij dat sporten geen verplichting wordt waartegen je opziet, maar een pleziertje wordt waarnaar je als drukbezette vrouw uit kijkt.”

Fit4lady biedt afwisselende training, speciaal ontwikkeld door vrouwen voor vrouwen. T/m 1 mei kunnen vrouwen instromen in de 5 weekse SummerBodyTraining. Iedere vrouw is welkom voor een gratis proefles.