BERGEN - De buurtsportcoaches van Holland Sport hebben in samenwerking met Jongerenwerk Bergen en de lokale verenigingen een actief sportief en creatief zomerprogramma samengesteld. Van zomersportkamp tot kookworkshop, van jong tot oud: Het totaaloverzicht is te vinden op www.sportenbewegeninbergen.nl/zomervakantie .

De lokale sportverenigingen organiseren activiteiten waarbij zowel leden als niet-leden meer dan welkom zijn. Bij Jeu de Boules vereniging Schoorl kan je wekelijks op dinsdagavond instromen bij de inloopavond. Jongerenwerk Bergen organiseert bijna wekelijks een kookworkshop én de jongerencentra De Kazerne en De Wal zijn geregeld geopend. De openingstijden verschillen per jongerencentrum, voor exacte tijden kan men terecht bij de jongerenwerkers.
Er worden vele leuke zomersportkampen georganiseerd, het programma varieert van kitesurfen en andere watersporten tot mountainbiken. Ook organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen een aantal sportieve dagen in samenwerking met lokale sportaanbieders. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor het gehele overzicht, data/tijden en locaties op de website.

Voor de meeste activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Maar de organisatoren vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Gezinnen die de bijdrage niet kunnen betalen kunnen contact opnemen met de buurtsportcoaches Eefke en Elles via e.devos@alkmaarsport.nl of e.kraakman@alkmaarsport.nl .

Aanmelden en betalen voor de vakantie activiteiten kan via de website www.sportenbewegeninbergen.nl/zomervakantie en www.jongerenwerkbuch.nl/activiteiten.