BERGEN - Dinsdagavond 16 mei is de afsluiting van het project ‘Groen in de Buurt’. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Wie zelf een idee heeft voor een groene buurt, kan hier inspiratie opdoen.

Het afgelopen jaar hebben vier bewonersgroepen in Bergen de handen uit de mouwen gestoken om hun buurt een beetje groener, klimaatadaptiever en mooier te maken. Zij zijn momenteel nog druk bezig met het aanplanten van de laatste bomen, struiken en bloemen.

Rondleiding
Tijdens de afsluitende bijeenkomst worden tips en ervaringen gedeeld. Aanwezigen krijgen een rondleiding in de nieuwe vergroende binnenplaats van Hof van Heden, een van de initiatieven. Ernest Briët, wethouder Verduurzaming, neemt ook deel aan de avond.

In het project werken de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland en IVN Noord-Holland samen met de gemeente Bergen om groene buurtinitiatieven te steunen. Zij stellen budget, advies en materiaal beschikbaar.

Kom langs!

Voor wie zelf een idee heeft om een wijk groener en mooier te maken, is dit dé kans om inspiratie op te doen. Het project Groen in de Buurt krijgt namelijk een vervolg in Bergen. Kom langs op 16 mei bij Hof van Heden, Binnenhof 11 te Bergen. Tijdstip: 19.00 tot 20.30 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Aanmelden kan via minella@mnh.nl.