EGMOND - Vandaag deed de Raad van State uitspraak over het bestemmingsplan Voetbalcomplex Egmond aan den Hoef. De Raad van State heeft het bestemmingsplan vernietigd. “Heel teleurstellend, want dat betekent dat we nu niet verder kunnen met de ontwikkeling van een nieuw voetbalcomplex voor de drie Egmonden”, aldus wethouder Arend Jan van den Beld namens het college.

Het plan is dat de drie Egmondse voetbalclubs – vv Egmondia, vv Zeevogels en sv Sint Adelbert – fuseren en dat er voor de fusieclub een nieuw voetbalcomplex wordt aangelegd aan de Egmonderstraatweg. Door samen te gaan, ontstaat een sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige Egmondse voetbalclub. “Voetbal is een belangrijk onderdeel van de Egmondse samenleving, een nieuw voetbalcomplex kan daar een positieve impuls aan geven. Helaas heeft de Raad van State daar nu een streep door gehaald.”

“We zullen de komende weken de uitspraak bestuderen en samen met de gemeenteraad bekijken hoe nu verder. Voor de voetbalclubs is de uitspraak ook teleurstellend; we hebben de afgelopen jaren goed en intensief met ze samengewerkt aan dit project, voor hen is dit echt een domper.”
De uitspraak kan hier worden nagelezen:

Uitspraak 202006339/1/R1 - Raad van State