BERGEN - Na tweeënhalve maand mocht de horeca op 1 juni eindelijk weer open. Keihard hebben de horecaondernemers gewerkt om hun strandpaviljoen, restaurant, café en terras coronaproof te maken. Dit lukte onder andere door het mogelijk maken van grotere terrassen, looprichtingen aan te geven, te wijzen op de coronamaatregelen en een gezondheidscheckformulier op te stellen. Dit alles zorgde voor een ‘Veilig welkom in gemeente Bergen’.

Complimenten
Ook dankzij het mooie weer was de (her)opening op 1 juni een succes. De gasten stonden te trappelen, de sfeer was goed en er werd als vanouds weer hard gewerkt. Daarom namens de gemeente Bergen en Koninklijk Horeca Nederland (KHN), afdeling Bergen, Egmond en Schoorl, een groot compliment voor alle horecaondernemers- en medewerkers, inwoners en bezoekers die hiervoor hebben gezorgd!

Hoe doen we dat verder met elkaar?
Stap voor stap versoepelen de coronaregels en stap voor stap mogen we weer wat meer. Maar we moeten ons nog wel aan de maatregelen blijven houden. En dat moeten we met elkaar doen. Maar hóe doen we dat? Voor de gemeente Bergen is dit soms ook lastig, maar het belangrijkste voor ons allemaal is: pak uw verantwoording en gebruik uw gezond verstand. Houdt u zich niet aan de coronaregels, dan wordt u hierop aangesproken. Loopt het uit de hand? Dan kunnen we niet anders doen dan handhaven en als het echt nodig is, dan gaan we over tot bekeuren.

Coronaregels
De basisregels weten we allemaal wel. Zoals anderhalve meter afstand houden, vermijd drukte en thuisblijven bij klachten. Maar nieuwe regels per 1 juni voor de horeca zijn onder andere: Vooraf een gezondheidscheck doen bij gasten door het stellen van vragen. Een maximum van 30 gasten is toegestaan binnen en op een binnenterras (exclusief personeel) en Op terrassen moet iedereen aan een tafel zitten en anderhalve meter afstand tot elkaar houden, behalve mensen uit hetzelfde huishouden en tweetallen. Er vindt handhaving plaats vanaf drie personen, in eerste plaats door de locatie-eigenaar.

Meer informatie over regels
Twijfelt u over regels? Of wilt u er meer over weten? Vraag het dan na of zoek het op via de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Horecaondernemers kunnen voor specifieke horecavragen ook de website KHN.nl/corona checken.

Samen tegen corona, samen voor een ‘Veilig welkom in gemeente Bergen’.