BERGEN - Na ruim een jaar stilstand door corona is maandag 22 maart de dienstregeling van Buurtbus Bergen volledig coronaproof weer hervat. De Buurtbus is een belangrijke verbinding tussen alle kernen van Gemeente Bergen en daarnaast een onmisbare aansluiting op buslijnen van en naar Alkmaar, Castricum en Heiloo. “Veel inwoners van gemeente Bergen zijn erg blij dat de Buurtbus weer gaat rijden”, zegt wethouder Antoine Tromp. Samen met Arnold Vocking, voorzitter van het bestuur van de buurtbus, en wethouder Erik Bekkering zwaaide hij de buurtbus uit tijdens de eerste rit maandagochtend.


Wethouder Tromp: “De buurtbus draagt bij aan de onderlinge samenhang van kernen met verschillende voorzieningen. Ook wordt de bus steeds vaker gebruikt door de bezoekers aan onze kuststreek.”

Dienstregeling
De achtpersoonsbusjes rijden door alle dorpen van gemeente Bergen. Betalen kan met de OV-chipkaart of door een kaartje te pinnen bij de chauffeur.

De Buurtbus rijdt op maandag t/m zaterdag (op zon- en feestdagen rijdt de bus niet). Maandag t/m vrijdag: van 8.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag: van 11.00 uur tot 18.00 uur.

De volledige dienstregeling en tarieven staan op www.buurtbusbergen.nl.

Vrijwilligers gezocht!
Binnen de vereniging Buurtbus Bergen zijn maar liefst 100 vrijwilligers actief. Zonder deze vrijwilligers kan de organisatie niet bestaan. Wie in het bezit is van een rijbewijs en het leuk lijkt om minimaal eenmaal per twee weken als chauffeur van de Buurtbus te fungeren, kan zich aanmelden als vrijwilliger via www.buurtbusbergen.nl of bel 06-26423255. Na een korte training kan de chauffeur snel aan de slag.