BERGEN - Net als in heel Nederland openden ook in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei weer hun deuren. Om dank en waardering uit te spreken voor de bijzondere en flexibele inzet van docenten en kinderopvang medewerkers, in de weken vanaf 16 maart en voor de komende periode, hebben de gemeenten in samenwerking met lokale bakkers en bloemisten hen een taart en een bos bloemen laten bezorgen.

Wethouders BUCH: “Scholen en opvangorganisaties hebben de afgelopen weken in korte tijd hun werkzaamheden steeds moeten aanpassen. Dat vraagt enorme inzet en flexibiliteit van medewerkers. Met het gebaar spreken de gemeenten hun dank en waardering uit voor alle inzet om onderwijs en opvang tijdens de coronasituatie mogelijk te maken.

Vanaf 16 maart tot en met het eind van de meivakantie volgden kinderen, vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, onderwijs op afstand en niet ‘op school’. Vanaf 11 mei mogen kinderen weer voor de helft naar school. Scholen en kinderopvang bieden daarnaast vanaf 16 maart noodopvang voor kinderen met ouders met een cruciaal beroep en aan kwetsbare kinderen. Deze opvang gaat ook de komende weken nog door.


1e foto: BERGEN Teun de Jager 2-Antoine Tromp

2e foto: Gemeente Uitgeest bloemen en taart overhandiging door wethouder Cees Beentjes aan directeur Carola van der Eng

3e foto: Overhandiging taart in Heiloo

4e foto: Gemeente Castricum taart overhandiging van wethouder de Haan aan directeur Huting van school de Klimop