BERGEN - Op de stranden Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin wappert ook dit jaar de Blauwe vlag. Alle stranden in de gemeente ontvingen dit jaar een Blauwe Vlag.

Tijdens een officiële ceremonie op 16 mei werden de vlaggen uitgereikt. Het team Strand van gemeente Bergen was erg verheugd deze onderscheiding weer in ontvangst te mogen nemen. Het is de kroon op het werk voor het onderhouden en verduurzamen van de stranden Bergen aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin. "Met trots hijsen wij opnieuw de Blauwe Vlag op onze stranden. De Blauwe Vlag staat voor de erkenning van onze toewijding aan veilige en schone recreatiegebieden voor onze inwoners en bezoekers. Het staat symbool voor de voortdurende inspanningen van de gemeente om de stranden duurzaam en aantrekkelijk te houden. Stranden waar mensen in harmonie met de natuur kunnen genieten. Dit zouden wij niet kunnen doen zonder de inspanningen van inwoners en ondernemers die hetzelfde doel nastreven", aldus wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (Strand).

Internationaal symbool van kwaliteit

De Blauwe Vlag wordt elk jaar sinds eind jaren ’80 van de vorige eeuw uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur, een gezond milieu en duurzame jachthavens en stranden. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens en stranden. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 200 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 143 aan jachthavens en 57 aan stranden. Dit is een toename van 5 nieuwe locaties.