BERGEN - Tegels eruit en groen erin! Wij doen ook mee aan het NK Tegelwippen. Van 21 maart tot 31 oktober 2022 gaan we tegelwippen. Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen. Doet u ook mee?

Hoe het werkt

Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint. Geef uw gewipte tegels op via de website van nk-tegelwippen.nl en ze worden opgeteld bij de tegelteller van de gemeente Bergen. Ook wippers maken kans op mooie prijzen. Misschien wordt u wel Wipper van de maand of gaat u naar huis met de Gouden Schep.

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterkt is versteend. Veel tuinen liggen vol met tegels. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of de kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen, heeft een positief effect op de gezondheid en zorgt voor meer insecten en dieren.

Wip mee!

Ga in de tuin aan de slag en wip mee! Vul het aantal gewipte tegels in via nk-tegelwippen.nl en laat onze teller stijgen. Samen maken we onze gemeente groener en gaan we voor de Gouden Tegel!