SCHOORL - Het nieuwe bestuur van Duindorp Schoorl heeft een sterke start gemaakt. De ondernemers hebben hun vertrouwen uitgesproken in het bestuur en er is sprake van ‘een goede onderlinge energie’. In de afgelopen tijd is er door ondernemers en inwoners gewerkt aan een magazine over Duindorp Schoorl. En nu alles langzaamaan weer open gaat, willen zij met het magazine laten zien waar ze voor staan en wat er in het gebied te doen is. Niet alleen aan de bezoekers, maar voornamelijk aan de bewoners!


Het eerste magazine werd donderdag 17 juni symbolisch overhandigd aan Ela Hulshoff. Pelle Nijdam, voorzitter van het bestuur van stichting Duindorp Schoorl, reikte het exemplaar uit. Wethouder Erik Bekkering is blij met deze tastbare vorm van verbinding tussen de drie dorpen die samen Duindorp Schoorl vormen: “Het is fijn om te zien dat het bestuur zo snel, en met zo’n inspirerend magazine, naar voren komt. Ze zorgen hiermee voor verdere verbinding tussen de ondernemers en inwoners van Duindorp Schoorl.” Het bestuur van Duindorp Schoorl verbetert de samenwerking tussen inwoners, ondernemers en de gemeente door het opzetten van gezamenlijke acties en evenementen, waar dit magazine een onderdeel van is.

In het magazine worden ondernemers uit de retail en horeca gepresenteerd, en komen verschillende onderwerpen aan bod die laten zien waar Duindorp Schoorl voor staat. Het magazine heeft als doel de bewoners trots te maken op het gebied waar zij wonen, hun medebewoners en de vele ondernemers die het gebied rijk is. Voor wethouder Arend Jan van den Beld is dit gelukt: “Als inwoner van Schoorl ben ik trots op dit magazine. Prachtige verhalen en beelden laten zien hoe mooi en bijzonder het duindorp is.”

Als bezoeker wordt je door het magazine verleid om een bezoek te brengen aan het centrum en te proeven aan de sfeer en de mogelijkheden die het heeft. Er staan leuke en handige tips in, aangevuld door interviews met verschillende ondernemers. Daarnaast is er een artikel in samenwerking met de boswachters die vertellen over de unieke natuur die Duindorp Schoorl rijk is, en vertellen sporters hoe zij zich in de duinen voorbereiden op onder andere de Olympische Spelen.

Het magazine is in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen en is te vinden bij winkels en horeca in het gebied van Duindorp Schoorl. Ook de nieuwe website over het gebied, www.duindorpschoorl.nl, is vorige maand opgeleverd.