BERGEN - Helden tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd, kunnen een jeugdlintje krijgen. Dit moet aangevraagd worden voor 1 april 2024. Het lintje wordt dan met de lintjesregen rond Koningsdag uitgereikt.

Het lintje is voor kinderen of jongeren die bijvoorbeeld iets goeds hebben gedaan voor vrienden, familie, een vereniging, een goed doel of voor de buurt. Vorig jaar kreeg Tigo Buis uit Egmond aan Zee het jeugdlintje uitgereikt. Hij redde enkele zwemmers die in de problemen waren gekomen. Een echte held. En het jaar daarvoor hadden we heldin Krystyna Cybulska uit Bergen die Oekraïense vluchtelingen hielp.

Compliment


Door het geven van een jeugdlintje willen het college en de gemeenteraad van Bergen een compliment uitdelen en deze helden in het zonnetje zetten. Kinderburgemeester Tygo Fontijn heeft de eer om dit jaar het jeugdlintje op te spelden.

Aanvragen


Wil u een jeugdlintje aanvragen? Kijk op de website bergen-nh.nl/jeugdlintje voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Doe het wel snel: voor 1 april 2024 moet de aanvraag ingediend zijn bij de gemeente.