BERGEN - Na 20 jaar opent huisartsenpraktijk De Karmel van huisartsen Van Geldern en Smits opnieuw een vestiging in Egmond-Binnen. Vanaf maart start de praktijk in het schoolgebouw aan de Herenweg in Egmond-Binnen waar ook basisschool De Windhoek en Forte kinderopvang gehuisvest zijn. Ook blijft op deze locatie een fysiotherapiepraktijk bestaan. Fysiotherapie Ronde De Egmonden van Tosca Ronde opent in maart haar nieuwe praktijk. Met de opening van beide praktijken komt een langgekoesterde wens van vele inwoners uit.

Noodzakelijke voorziening terug
Met de komst van de huisartsenpraktijk komt een belangrijke voorziening terug in het dorp. “Een noodzakelijke voorziening”, volgens wethouder Valkering. “De gemeente Bergen, maar vooral ook Egmond-Binnen, kampt al een tijd met krimp. Mensen vertrekken omdat ze hier geen betaalbare woning kunnen vinden, en de mensen die achterblijven worden steeds ouder. Het gevolg hiervan is dat er minder wordt gebruikgemaakt van voorzieningen waardoor ze verdwijnen. Met de terugkeer van een huisarts, het voortbestaan van een fysiotherapiepraktijk en de geplande woningbouw werken we met onze inwoners en de dorpsvereniging aan een levendig en toekomstbestendig dorp.”

Bekende gezichten in het dorp
Vanaf januari wordt er flink geklust in het pand aan de Herenweg om de praktijk zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. Huisartsen en praktijkeigenaren Van Geldern en Smits zijn erg blij om hun nieuwe praktijk te kunnen openen in Egmond-Binnen: “Als huisartsen staan wij midden in de samenleving, juist in deze tijden. Het is prettig als inwoners van Egmond-Binnen hun vertrouwde huisarts straks ook in de buurt hebben. We kijken er met veel plezier naar uit om onze vestiging aan de Herenweg 72B te openen en onze patiënten ook daar te kunnen verwelkomen. De vestiging in Egmond aan den Hoef blijft gewoon bestaan.”

Ook fysiotherapie blijft
Inwoners kunnen vanaf maart in hetzelfde pand ook terecht bij de nieuwe vestiging van Fysiotherapie Ronde De Egmonden, van eigenaresse Tosca Ronde: “We zijn blij dat wij vanaf maart de zorgverlening voor fysiotherapie kunnen voorzetten in Egmond-Binnen. Met diverse specialismen, onder andere op het gebied van ouderenzorg, hopen we zoveel mogelijk inwoners met klachten te kunnen blijven helpen. Dat deden we al voor veel inwoners van Egmond-Binnen, maar straks dichtbij huis.” De vestigingen in Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee blijven bestaan.

Ontheffing bestemmingsplan
De nieuwe locatie van de huisartsen en fysiotherapie is in het bestemmingsplan nog steeds een schoolgebouw. Om beide formeel te kunnen huisvesten is een ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk. De gemeente verleent die ontheffing komende maand, waarna belanghebbenden gedurende 6 weken bezwaar kunnen maken. Meer informatie Beide praktijken openen in maart hun deuren.

Meer informatie over de praktijken staat op www.huisartsenpraktijkdekarmel.nl en www.fysiotherapieronde.nl.