EGMOND-BINNEN - Wethouder Ernest Briët heeft onder toeziend oog van leerlingen van basisschool De Windhoek de laatste tegel gelegd aan de Herenweg in Egmond-Binnen. Hiermee is de herinrichting die vorig jaar november startte officieel afgerond.


Het was niet zomaar een tegel die Wethouder Briët plaatste, maar een speciale ‘hier begint de zee’ -tegel. “Wij willen inwoners bewust maken van de schadelijke gevolgen van zwerfafval voor het milieu. Uiteindelijk komen alle regeldruppels weer terug in zee. En het regenwater neemt de grote en kleine afvaldeeltjes mee. We hopen dat de 'Hier begint de zee'-tegels mensen inspireert geen afval op de grond te gooien, zodat er ook niets via het regenwaterriool naar de zee kan stromen.”

Vernieuwde straat

Omdat het straatwerk aan de Herenweg in Egmond-Binnen moest worden vervangen, was dit voor de gemeente Bergen een kans om de weg, het deel tussen de Abdijlaan en het Luilaantje, duurzaam opnieuw in te richten. Naast het vernieuwen van de straat, het voetpad en de parkeerplaatsen, is er ook nieuwe riolering aangelegd, is er meer groen bij gekomen en is de Herenweg als 30-kilometerzone ingericht, waardoor het een veiligere omgeving is.