BERGEN - Op het speelveld bij de Hoflaan-Maesdammerlaan komt een fitnessparcours. Dat heeft het college van Bergen 1 maart besloten. De gemeente wil bewegen in de buitenlucht graag stimuleren. Voor zowel jong als oud. Bewegen is goed voor de gezondheid, dat is bekend. Maar hoe lekker is het, als dat ook nog eens buiten kan.

Voetbalveld
Het bestaande voetbalveld wordt geëgaliseerd. De kuilen en hobbels zijn dan verleden tijd. Er komt ook nieuw gras. Daarom wordt het voetbalveld tijdelijk afgezet met hekken, zodat het gras kan groeien.

Fitnessparcours op open veld
Op het open veld ernaast komt een fitnessparcours met vijf toestellen: een buiktrainer, een zitbank voor buikspieren, beendrukker, pull down (voor rug en schouders) en een borstpress (voor borst en schouders). Ook komen op het open veld balanceertoestellen. Het geld voor deze toestellen is digitaal bij elkaar gespaard doordat automobilisten zich aan de snelheid hebben gehouden aan de Hoflaan. In november en december 2021 hing daar een zogenaamde spaarpaal.

Wethouder Erik Bekkering (Verkeer) is blij met besluit: “Mooi dat twee belangrijke zaken hiermee samenkomen: verkeersveiligheid en sporten. Doordat weggebruikers zich aan de snelheid hielden aan de Hoflaan is geld gespaard en daarom komt er nu een balanceertoestel. Tegelijk wordt het veldje opgeknapt en ingericht als fitnessparcours.”

Ook wethouder Antoine Tromp (Sport) is enthousiast: “Sporten en bewegen is belangrijk voor lichaam en geest. Als gemeente willen we dit graag stimuleren. De coronaperiode heeft ons geleerd dat er veel behoefte is aan sporten in de buitenruimte, naast het in club- en/of teamverband sporten. Dit parcours is mooi te combineren met een snelle wandeling of fietstocht en is voor alle leeftijden geschikt. Laten we hopen dat de sportclubs nooit meer dicht gaan. Maar mocht dat wel zo zijn, dan helpen dit soort parcours om te blijven sporten en bewegen.”

Planning
Begin april wordt gestart met het egaliseren van het voetbalveld. De tweede helft van april worden de toestellen geplaatst.