BERGEN - Sinds de restauratiewerkzaamheden bij Hoeve Overslot in maart dit jaar van start gingen is er al veel gebeurd. Daarom organiseert gemeente Bergen woensdag 28 juni van 15.00 – 17.00 uur een inloopmoment bij het Slotkwartier. Ook organiseert de gemeente een fotoactie.

Kijkje in de keuken
Geïnteresseerden krijgen woensdag 28 juni een uniek kijkje achter de schermen bij Hoeve Overslot en Slotweg 44 en kunnen de restauratie-inspanningen uit eerste hand bekijken. Uiteraard is er ook de gelegenheid om vragen te stellen aan aannemer Pronk of medewerkers van de gemeente Bergen.

Fotoactie
Om de schoonheid en sfeer van Hoeve Overslot en Slotweg 44 ook tijdens de restauratie te laten zien, worden er op vijf bouwhekken foto’s van deze historische plek geplaatst. Twee hekken zijn al voorzien van foto’s die door Stichting Historisch Egmond zijn aangeleverd. Voor de andere drie doeken vraagt de gemeente Bergen inwoners hun mooiste foto van Hoeve Overslot en Slotweg 44 in te sturen. Dit kan tot 30 juni 2023 door de foto te e-mailen naar communicatie@debuch.nl. De gemeente kiest zelf drie foto’s uit, die gedurende de restauratie op de bouwhekken blijven zitten.

Informatie via de website
Om betrokkenen en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de voortgang van het project, heeft de gemeente Bergen een speciale projectpagina aangemaakt op www.bergen-nh.nl. Op deze pagina staan informatie, updates en nieuws over de restauratie van het Slotkwartier, zoals een maandelijkse fotoreportage van de voortgang en nieuwe data voor de inloopmomenten die in de loop van dit jaar nog georganiseerd gaan worden. De link naar de website is www.bergen-nh.nl/slotkwartier.