BERGEN - Goed nieuws voor Schoorl! Vanaf eind april 2021 is het weer mogelijk om geld te pinnen bij een geldautomaat. Vorig jaar verdween de laatste geldautomaat in het dorp, tot groot ongenoegen van veel inwoners. Samen met Geldmaat - een samenwerkingsverband tussen ABN AMRO, ING en Rabobank – heeft de gemeente zich hard gemaakt om een nieuwe pingelegenheid te realiseren in de vorm van een geldkiosk aan de Sportlaan.

Losse geldkiosk
Sinds oktober vorig jaar is er voor inwoners en bezoekers van Schoorl geen gelegenheid meer om geld op te nemen bij een geldautomaat. De verhuurder van de locatie van de laatste geldautomaat zei de huur op, waarmee ook de geldautomaat verdween. De gemeente heeft samen met Geldmaat gezocht naar een andere locatie. De oplossing is gevonden in een losse geldkiosk van Geldmaat op het parkeerterrein aan de Sportlaan. Hier is het straks weer mogelijk om contant geld op te nemen. Klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank kunnen hier ook biljetten storten. De kiosk wordt eind april in gebruik genomen.

‘Belangrijk voor lokale economie, armoedebestrijding en oudere inwoners’
Wethouder Klaas Valkering is blij met de realisatie van de geldkiosk: “Dit is een mooi resultaat voor de inwoners en ondernemers in Schoorl. De mogelijkheid om geld op te nemen is namelijk belangrijk voor onze lokale economie. Daarbij speelt het een rol bij armoedebestrijding omdat contant geld kan helpen om beter overzicht te kunnen houden over je uitgaven. Als laatste brengt de realisatie van de geldkiosk ook rust terug bij een deel van de wat oudere bevolking in Schoorl die graag contant de boodschappen betaalt.” Ook Jan Klaver van de Rabobank laat weten verheugd te zijn: “Mooi dat er een nieuwe Geldmaatlocatie in Schoorl is gevonden.”

Kijk op de locatiewijzer van Geldmaat voor een overzicht van alle locaties in de omgeving, www.locatiewijzer.geldmaat.nl.