BERGEN - Gemeente Bergen en de Woonpas trekken samen op in een pilotproject om mensen te helpen hun eigen woning te verduurzamen. De hulp is zowel financieel als praktisch.

Onder grote belangstelling zijn onlangs de plannen voor “het verduurzamen van je eigen huis” gepresenteerd. Gemeente Bergen is de eerste gemeente die hier mee start. Wethouder Jan Houtenbos: “We willen het verduurzamen van woningen toegankelijk maken voor iedereen”.

De gemeente heeft samen met Woonpas het initiatief genomen voor een pilotproject. Het gaat om financiering én een volledige ontzorging bij de uitvoering van verduurzamingsmaatregelen aan de eigen woning.

“Dat dit leeft blijkt wel uit de hoge opkomst tijdens de presentatie. We starten met tien woningen die aan de pilot mee mogen doen. Dat hopen we bij succes snel uit te breiden!” aldus wethouder Houtenbos.

Bent u woningeigenaar in Gemeente Bergen? Wilt u uw huis verduurzamen?De inschrijving om mee te doen aan het verduurzamingsproject is inmiddels geopend. Op 14 oktober zal de trekking door de notaris plaatsvinden en vanaf 21 oktober start de verduurzaming al. Voor meer informatie of om u in te schrijven kunt u mailen naar gemeentebergen@dewoonpas.nl U kunt ook kijken op https://www.dewoonpas.nl