BERGEN - De ontwikkeling van Plan Buitenduin in Schoorl is een stap dichterbij. De jeu de boulesvereniging Schoorl verplaatst haar clubgebouw en ontvangt een financiële bijdrage van de gemeente Bergen voor het bouwen van een nieuw clubgebouw. Op de locatie die vrijkomt wordt een parkeerterrein gemaakt dat onderdeel is van Plan Buitenduin. Het nieuwe clubgebouw van de vereniging komt in het noordelijke deel van het Groene hart van Schoorl.

Aanleg nieuwe parkeerterreinen en fietspad

In februari 2018 heeft de gemeenteraad ingestemd met Plan Buitenduin, de aanleg van twee parkeerterreinen en de aanleg van een fietspad tussen de Sportlaan en de Molenweg. De aanleg van de parkeerterreinen zorgt uiteindelijk voor minder overlast en een betere bereikbaarheid van de aanliggende wijken. Dit verbetert de leefbaarheid en de veiligheid in de buurt. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en zijn er afspraken gemaakt met de jeu de boulesvereniging over verplaatsing van de banen en het clubgebouw.

Volgende stap naar mooier Schoorl

Wethouder Erik Bekkering voegt hieraan toe: “ik ben blij met de coöperatieve medewerking van het bestuur van de jeu de boulesvereniging om tot een gezamenlijk plan te komen dat bijdraagt aan het Groene hart van Schoorl. Hiermee is een volgende stap gezet naar een mooier Schoorl”. Nu er overeenstemming is over de locatie en omvang van het clubgebouw kan de bestemmingsplanprocedure starten.