BERGEN - Vanaf 1 januari 2022 stapt de gemeente Bergen definitief over naar digitale parkeervergunningen. Het papieren vignet maakt dan plaats voor een digitale vergunning op kenteken. Sinds deze week kunnen alle vergunninghouders via www.parkeerservice.nl/bergen een digitale vergunning aanvragen, het kenteken van een nieuwe auto aanpassen of andere informatie opzoeken. Wethouder Erik Bekkering is blij dat de seinen nu op groen staan: “Het aanvraagproces is helemaal onder de loep genomen, extern beoordeeld en veilig bevonden. Dat geeft ons alle vertrouwen om deze stap nu definitief te zetten.”

Bewoners- en bezoekersvergunning meteen geldig
Bewonersvergunningen en bezoekersvergunningen zijn makkelijk aan te vragen met een persoonlijke DigiD en zijn na aanvraag (en/of betaling) meteen geldig. Andere vergunningen zijn aan te vragen met het digitale aanvraagformulier op de website. Het oude papieren vignet is geldig tot en met 31 december. Vergunninghouders hebben hierover vandaag informatie ontvangen.

Veilig gebruik van gegevens
Eerder werd de datum voor het aanvragen van digitale parkeervergunningen bij Coöperatie ParkeerService uitgesteld. Er was extra tijd nodig om het aanvraagproces en de informatie die mensen moeten delen zorgvuldig te beoordelen. Dit aanvraagproces is gecontroleerd en veilig bevonden, mede door gebruik te maken van DigiD en E-loket. De gemeente kan nu dus veilig starten met het digitaliseren van de parkeervergunningen.

Maatwerk waar nodig
“Deze digitalisering is een belangrijke, maar ook grote verandering voor onze inwoners. Dat realiseren wij ons”, zegt Erik Bekkering. “We denken graag mee met onze inwoners die hulp nodig hebben, die er digitaal niet helemaal uit komen. Om ze op weg te helpen met de vergunning en ze daarmee ook digitaal vaardiger te maken.”

Informatie over het aanvragen en het gebruik van de digitale vergunningen is te vinden op de website www.parkeerservice.nl/bergen. ParkeerService helpt inwoners verder bij vragen of als het niet lukt om een vergunning digitaal aan te vragen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (033) 247 3000 of via e-mail info.bergen@parkeerservice.nl.