SCHOORL - Het hoogste punt van de bouw van het project Oosterkimschool in Schoorl is bereikt. In het bijzijn van wethouder Yvonne Roos-Bakker, Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen en Koen van der Maat, directeur Bouwbedrijf Van der Gragt, werd dit gevierd op maandag 3 juli om 15.00 uur. Daarmee komt de oplevering van de zestien grondgebonden eengezinswoningen steeds dichterbij.


Er komen twee woonblokken van elk acht eengezinswoningen met daartussen een hofje met groen. “We weten dat er grote vraag is naar betaalbare huurwoningen. Daarom ben ik blij dat we met deze zestien woningen weer een stap in de goede richting zetten. Zo houden we onze dorpen leefbaar en creëren we plek voor woningzoekenden van jong tot oud”, aldus wethouder Yvonne Roos-Bakker.

Oplevering woningen

De voormalige Oosterkimschool is in de zomer van 2022 door de gemeente gesloopt. Begin 2023 is Bouwbedrijf Van der Gragt uit Wormerveer gestart met de bouw van de woningen. De oplevering van de nieuwbouw en de terreininrichting vindt plaats na de zomer van 2023. Alle zestien woningen worden verhuurd in de sociale sector. Zodra de woningen bijna klaar zijn, worden deze aangeboden via de website van SVNK.