EGMOND AAN DEN HOEF - In het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef is gestart met de renovatie van het voormalige schooltje en raadhuisje. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de locatie ingericht als museum en cultuurhuis met de naam Huys Egmont. Huys Egmont gaat met een interactieve tentoonstelling het verhaal vertellen van de abdij, het slot, haar bewoners en later ook de bezoekers die zich verwonderden over de ruïne en deze tekenden of schilderden.

Fondsenwerving voor tentoonstelling Stichting Historisch Egmond is bezig met fondsenwerving om de tentoonstelling te kunnen realiseren. Hiervoor zijn ambassadeurs benaderd en is een comité van aanbeveling opgericht. Een deel van Huys Egmont wordt ingericht met een permanente expositie over de geschiedenis van het gebied. Daarnaast blijft er ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.
Voor jong en oud Wanneer medio dit jaar Huys Egmont zijn deuren opent, zal de permanente tentoonstelling nog niet compleet zijn. Het voormalige schoolplein aan de achterzijde van Huys Egmont wordt ingericht als doolhof met verschillende speelelementen die een relatie hebben met het grote kasteel dat ooit in Egmond aan den Hoef stond.

Nieuwe impuls voor het gebied De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Uitvoeringskader Slotkwartier dat de gemeenteraad in 2019 heeft vastgesteld. Het doel is het Slotkwartier een nieuwe impuls te geven en om te vormen tot een uitnodigend verblijfsgebied waar iets te beleven valt van de rijke historie van het gebied.