BERGEN - Speciaal voor inwoners uit de gemeente Bergen is een collectieve inkoop gestart voor woningisolatie. Daarnaast wordt, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket, een verduurzamingsaanpak georganiseerd. “We vinden het belangrijk al onze inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning,” geeft wethouder Erik Bekkering aan. “Naast de inkoopactie zijn er ook subsidieregelingen die het isoleren van de woning extra interessant maken.”

Inkoopactie woningisolatie en online informatieavonden 13 en 14 april

Een collectief van regionale isolatiebedrijven biedt de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte aan te vragen voor spouwmuur-, dak-, vloer- en bodemisolatie en HR++-glas tegen een zeer gunstige prijs. Deze inkoopactie is geldig tot en met 30 juni 2021. Tijdens twee online informatieavonden wordt meer verteld over de inkoopactie, het isoleren van de woning en subsidieregelingen van de gemeente en rijksoverheid. De informatieavonden worden dinsdag 13 april en woensdag 14 april van 20.30 tot 21.30 uur gehouden. Via www.duurzaambouwloket.nl/bergenisoleert kan men zich inschrijven voor de collectieve inkoopactie en voor één van de twee informatieavonden.

Verduurzamingsaanpak jaren ’50-’60 en ’70-’80 woningen, online informatieavonden 13 en 14 april
Woningen met een bouwjaar uit de jaren ’50-’60 en ’70-’80 zijn bij de bouw beperkt geïsoleerd. De gemeente houdt daarom twee informatieavonden om inwoners te informeren hoe je dit type woningen energiezuinig en comfortabel kan maken. Deze avonden zijn dinsdag 13 en woensdag 14 april van 19.30 tot 20.30 uur. U kunt zich inschrijven via: www.duurzaambouwloket.nl/5060bergen als u in een jaren ’50-’60 woning woont of via www.duurzaambouwloket.nl/7080bergen als u in een jaren ’70-’80 woning woont.

Tijdens de online informatieavonden presenteert het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket hoe een woning stapsgewijs energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij kan worden gemaakt met behulp van onder andere subsidies, een gratis woningscan, gratis telefonisch adviesgesprek of een adviesgesprek aan huis. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ook over de eigen (specifieke) situatie.

Meer informatie via Duurzaam Bouwloket
Vragen over de inkoopactie, uw woning isoleren, de verduurzamingsaanpak, subsidies of andere duurzame (ver)bouw-kwesties? Dan kan men contact opnemen met Duurzaam Bouwloket via www.duurzaambouwloket.nl/, info@duurzaambouwloket.nl of tel. 072 743 39 56.

Subsidieregelingen
Er zijn op dit moment landelijke en gemeentelijke subsidieregelingen beschikbaar, waardoor het financieel nog aantrekkelijker is om de woning stapsgewijs te verduurzamen. Benieuwd welke subsidies er beschikbaar zijn? Vul dan de online subsidiecheck in via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck of schrijf u in voor een van de informatieavonden.