BERGEN - Tijdens de Lintjesregen op 24 april dit jaar zijn er maar liefst negen inwoners van onze gemeente telefonisch geïnformeerd dat zij een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de Corona maatregelen krijgen zij de versierselen op een later moment dit jaar alsnog opgespeld door de burgemeester.

Zij krijgen hiermee een blijk van waardering uit de samenleving voor alle langdurige inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Neem contact op met de gemeente waarin de persoon woont.

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:
  • Tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen', dit is de laatste werkdag voor Koningsdag.
  • Bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Vraag op tijd een lintje aan
Wanneer u iemand wilt voordragen voor een lintje, doet u dat dan voor 1 juli 2020 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’ in 2021 wordt uitgereikt.

Een voorstel voor de uitreiking bij een bijzondere gelegenheid, moet zes maanden voor de gewenste datum van uitreiking worden ingediend.

Meer informatie?
Over de regels rond de toekenning van lintjes kunt u alles lezen op de website www.lintjes.nl.

Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kunt u contact opnemen met Franka Dudink van het bestuurssecretariaat, telefoon 088 – 909 7064 of via emailadres frankadudink@debuch.nl .