BERGEN - Burgemeester Peter Rehwinkel wil de kinderen van de gemeente Bergen een hart onder de riem steken. Hij wil ook graag weten hoe de kinderen denken over corona en de maatregelen. De mening van kinderen vindt hij belangrijk. En daarom is hij ook op zoek naar een kinderburgemeester. In samenwerking met Miranda Loonstra, oprichter van de kinderkrant JONGHHW is er de eenmalige kinderkrant gemaakt. Burgemeester Peter Rehwinkel: ‘Corona of geen corona, we kunnen kinderen beter bij het gemeentebestuur betrekken. Ik ben trots op deze kinderkrant.’

Communicatie tussen kinderen en gemeente verbeteren
Vorige week kregen alle basisschoolleerlingen van de groepen 5 t/m 8 in de gemeente Bergen hun eigen kinderkrant. Het doel van de kinderkrant is om het verhaal van kinderen te vertellen en kinderen een podium bieden. Het is een middel om de communicatie tussen kinderen en de gemeente te verbeteren. Daarnaast kunnen kinderen elkaar helpen door hun verhaal te vertellen.

Coronakrant
De kinderen vertellen in de krant bijvoorbeeld hoe hun school met corona omgaat. Ze geven de burgemeester advies over de aanpak. Bink vertelt over zijn moeder. Zij kreeg corona. Bink vertelt wat voor invloed dat heeft gehad. Anne, Sam en Isabel hebben opgetreden voor een verzorgingshuis tijdens corona. Zij vertellen over hun optreden en de reacties.

Positief
De krant wil de kinderen op een positieve manier betrekken bij de onderwerpen die in hun regio spelen. Er staan onderwerpen in die voor kinderen leuk en interessant zijn. Een aantal kinderen vertelt over hun sport, een workshop in museum Kranenburgh en over zeldzame plantjes in de gemeente Bergen.

Kinderburgemeester worden
Burgemeester Rehwinkel is dus op zoek naar een kinderburgemeester. Die praat en meedenkt met de gemeente. En die betrokken is bij activiteiten. Ben je leerling van groep 7 of 8 en woon je in de gemeente Bergen NH? Vind je het leuk om met mensen om te gaan, kinderen en volwassenen? Geef je graag je mening? Stuur dan voor 30 november een brief of vlog naar collegesecretariaat@bergen-nh.nl. Vertel daarin wie je bent en waarom jij kinderburgemeester wilt zijn. Uit de inzendingen worden vier kinderen gekozen die in gesprek gaan met de burgemeester.