BERGEN - Bent u in voor een indrukwekkend rondje door de polder? Fiets of wandel dan mee tijdens de eerste Landschapsdag Weidse Polders op 28 augustus.

Tussen 13.00 en 16.00 uur kunt u fietsend of wandelend ervaren wat er allemaal gebeurt in onze polders. De route van 6,5 km is geschikt voor jong en oud en voert u dwars door het kleine groene hart tussen Bergen, Alkmaar en Egmond aan den Hoef. Van de drinkwaterzuivering en de Schaapskooi, langs het Paddenpad en het vliegveld.

Onderweg laten agrariërs, natuurbeheerders en groene organisaties u kennis maken met hun activiteiten en werkzaamheden. Ook kunt u een kijkje nemen bij de Schaapskooi Bergen, kaasboerderij De Franschman, een bollenbedrijf en de Heereboeren.

Informatie en route

Begin augustus is een routekaart beschikbaar bij informatiepunten in de bibliotheken en dorpscentra in omringende plaatsen. Meer informatie kunt u opvragen bij Cor Barten, telefoonnummer: (072) 506 11 73 of bartencl@outlook.com.

Organisatie

Landschapsdag Weidse Polders is een initiatief van het Groen Platform Bergen, waarin verschillende natuur- en milieuorganiaties samenwerken, waaronder Stichting Duinbehoud, PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, IVN en Vogelwerkgroep Alkmaar.