BERGEN - Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Lars Voskuil en wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman (Onderwijs) vrijdagochtend 7 oktober samen met de kinderen van groep 7 van Kindcentrum De Branding in de raadzaal in De Beeck.

Zo’n 200 gemeenten in Nederland deden afgelopen week mee aan het Burgemeestersontbijt. Een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt om kinderen te motiveren gezond te ontbijten. Veel kinderen ontbijten namelijk helemaal niet of ongezond, terwijl gezond ontbijten heel belangrijk is.

Gezond ontbijten
In gemeente Bergen mochten de leerlingen uit groep 7 van Kindcentrum De Branding samen met hun burgemeester en wethouder ontbijten. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij ze met elkaar in gesprek ging over het belang van ontbijten; wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? De burgemeester had ook een kinderdiëtiste gevraagd om uit te leggen waarom gezond ontbijten belangrijk is. Zij deed suggesties voor een gezond ontbijt. Burgemeester Lars Voskuil: “Naast dat het heel gezellig is om met de kinderen samen te ontbijten, wil ik aan hen ook graag meegeven hoe belangrijk gezond ontbijten is. Gezond ontbijten geeft je energie, houd je gezond en stelt je in staat om goed te leren. Erg belangrijk om niet over te slaan!”


Goed de dag beginnen
De kinderen en burgemeester hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.