BERGEN - Sies van Hoorn-Vrasdonk ontvangt op 6 januari uit handen van burgemeester Hafkamp de Muzepenning. Van Hoorn-Vrasdonk krijgt deze gemeentelijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet als kunstenares en haar inspanningen voor cultuur- en kunsteducatie onder de jeugd. De uitreiking vindt plaats tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Van Hoorn-Vrasdonk krijgt de muzepenning, omdat ze zich sinds lange tijd inzet voor kunst en cultuur in de gemeente. Zij is sinds 1980 actief als keramiste. Sinds 1996 is zij betrokken bij kunst- en cultuureducatie in het basisonderwijs via Stichting Los Zand. Van Hoorn-Vrasdonk is éen van de oprichters van deze stichting. De creatieve projecten van Los Zand vinden onder andere plaats in samenwerking met Artiance en Kranenburgh.

Tussen 1985 tot 2012 was zij organisator en coördinator van het Kunstjeugd-project Kijken en Zien op de scholen in Bergen, Egmond en Schoorl. Daarnaast is zij ook actief als kunstenaar bij Forte Kinderopvang en exposeert zij regelmatig in diverse galeries in Amsterdam en in de regio. Van Hoorn-Vrasdonk is al jarenlang actief lid is van het Kunstenaarscentrum Bergen.

De muzepenning is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich op het gebied van kunst en cultuur hebben ingespannen in de gemeente Bergen.