BERGEN - Tegels eruit en groen erin! De gemeente Bergen doet ook mee aan het NK Tegelwippen. Tot 31 oktober strijden 140 gemeenten in Nederland om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen. Voor deze actie biedt de gemeente Bergen twee keer dit jaar een tegelophaalservice voor 15 adressen binnen de gemeente. De eerste keer is op dinsdag 17 mei. Doet u ook mee?


Het NK Tegelwippen is, met het losbarsten van de lente, van start gegaan en loopt tot en met het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van die tuinen. Tijdens het NK Tegelwippen wordt gemeten hoeveel vierkante meter bestrating plaats heeft gemaakt voor groen. En daar kunnen ook inwoners een bijdrage aan leveren.

Tegels ophalen

Om het gemakkelijk te maken komt er in het voorjaar en het najaar een tegelophaalservice. De eerste staat gepland op dinsdag 17 mei.

Aanmelden van tegels kan via de website ik denk mee over Bergen. Daar kunt u de tegels aanmelden en staat op welke manier u de tegels langs de weg kunt plaatsen. Vervolgens worden deze opgehaald. De ophaaldienst heeft beperkt ruimte voor aanmeldingen dus meld de tegels snel aan. U kunt de tegels de dag voor de ophaaldag vanaf 16.00 uur op de locatie klaarzetten.

Meer groen

Met meer groen voorkomt u wateroverlast, biedt het meer koelte op warme dagen, en houdt het water vast bij droogte. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot en werken we samen aan een gezondere en mooiere gemeente.

Heeft u zelf een bijdrage aan het verwijderen van bestrating geleverd? Dan kunt u uiteraard ook zelf de tegels bij de milieustraat inleveren. Geef uw bijdrage dan door op nk-tegelwippen. Deze wordt dan opgeteld bij de andere resultaten binnen de gemeente op de zogenaamde tegelteller. De inwoners die gebruik maken van de ophaalservice hoeven de tegels niet aan te melden. Dit verzorgt de gemeente. Het volgend ophaalmoment is 4 oktober.