BERGEN - Op zaterdag 22 oktober organiseert de gemeente een open dag op de begraafplaats aan de Kerkedijk in Bergen. Medewerkers van de begraafplaats hebben een programma samengesteld, dat helemaal past bij de Kunst10daagse die plaatsvindt van 21 tot en met 30 oktober.

De begraafplaats van Bergen is een plek vol verhalen, over bijvoorbeeld Charley Toorop en Adriaan Roland Holst. Van 10.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom om deze verhalen te komen ontdekken.

Ook bent u van harte welkom bij de rondleiding langs verschillende kunstenaars, schrijvers en dichters in het gedenkpark door kunstenaar Hans van Marwijk.

Programma

10.00 uur: Openingswoord door een medewerker van het gedenkpark

10.10 uur: Rondleiding door Hans van Marwijk (kunstenaar) en een medewerker van de begraafplaats. Aansluitend is er een simulatie (nabootsing) van een uitvaart.

11.45 uur: Lezing door Daniëlle Hille, over persoonlijke begeleiding bij rouw en verlies

12.00 uur: Lezing door boeddhistische leraar Eric Soyeux, over geleidenmeditatie (ritueel Tibetaans boeddhisme) rondom sterven

13.15 uur: Rondleiding door Hans van Marwijk (kunstenaar) en een medewerker van de begraafplaats. Aansluitend is er een simulatie (nabootsing) van een uitvaart op Surinaamse wijze.

Gastheren Hendrik van der Graaf en Arjan Kos zijn aanwezig en kunnen u meer vertellen over de begraafplaats, het rouwcentrum, de mogelijkheden tijdens een afscheid, as-bestemmingen, mogelijkheden voor grafbedekking. Ook een aantal bedrijven en organisaties is aanwezig om u te informeren over onder andere graven, begraven en onderhoud van graven.

Meer informatie over de begraafplaats Bergen en het culturele erfgoed ervan, vindt u hier