BERGEN - Sportcomplex De Beeck is officieel geopend. De genodigden waren in grote getale aanwezig tijdens de opening donderdagmiddag 1 september. Iedereen wilde getuige zijn van de officiële opening en natuurlijk gebruikmaken van de rondleiding door het nieuwe gebouw.


Burgemeester Lars Voskuil opende samen met kinderburgemeester Thomas Meereboer het multifunctionele gebouw, door overhandiging van een symbolische sleutelbos in het zwembad aan directeur Vincent Thijssen van exploitant Holland Sport. De overdracht van de sleutelbos ging echter niet geheel soepel. De kinderburgemeester wilde de sleutelbos naar burgemeester Voskuil gooien, maar de sleutels belandden in het zwembad. Gelukkig was de reddingsbrigade aanwezig om de sleutelbos te ‘redden’ uit het verse zwembadwater! Voor de openingshandeling was er ook nog een bijzondere rol weggelegd voor oud-zwemleraar Theo Velseboer (78). Hij mocht in het nieuwe zwembad als eerste een zwemles geven aan zwemmertjes van De Beeck.

Rondleiding

Na de officiële opening werden de genodigden in groepen rondgeleid door het gebouw. De reacties waren enthousiast. Iedereen was onder de indruk van het prachtige gebouw. Het licht, de ruimte en transparantie. Door het gebruik van veel hout en niet te vergeten de ‘groene wand’ met veel planten bij de entree, is het een bijzonder gebouw geworden, passend in de omgeving.

2017: door brand verwoest

Velen staat het nog vers in geheugen: vrijdag 13 oktober 2017. Sportcentrum De Beeck werd die nacht volledig door brand verwoest. Een ding was snel duidelijk: er moest een nieuw complex komen. In 2020 zijn de werkzaamheden van de nieuwbouw begonnen. Op 6 november 2020 ging de eerste paal de grond in. En nu, bijna vijf jaar later, op 1 september 2022 is het gebouw geopend!

Meer weten?

Wilt u meer weten over De Beeck? Er is een magazine uitgebracht over de ‘herrijzenis’ van De Beeck. In dit magazine is getracht een beeld te schetsen over het moment van de brand tot de wederopbouw. De magazines kunt u gratis halen onder andere bij De Beeck en het gemeentehuis.