EGMOND AAN DEN HOEF - De ontwikkeling van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef wordt steeds zichtbaarder. In juli opent ‘Huys Egmont’, de centrale plek in het Slotkwartier waar de gebouwen verschillende functies krijgen. Hoeve Overslot krijgt onder andere een kleinkunstpodium. Voor de overige invulling van de Hoeve en Slotweg 44 komt een openbare inschrijving.

Het Slotkwartier wordt omgevormd tot een plek waar bezoekers de bijzondere geschiedenis van de locatie meekrijgen. “Op de figuurlijke fundamenten van het ‘Slot op de Hoef’ bouwen we in alle rust aan een prachtige plek vol cultuurhistorie”, aldus wethouder Klaas Valkering. “Een belangrijk resultaat, want de geschiedenis van de Egmonden verdient het om verteld te worden. Daarom is het college van burgemeester en wethouders blij met deze volgende stap.”

Huys Egmont als centrale plaats
De werkzaamheden voor de restauratie van het raadhuis en het schooltje zijn eind juni klaar, dit is allemaal volgens plan verlopen. Na de oplevering neemt Stichting Huys Egmont de gebouwen in gebruik. De gebouwen worden ingericht als Huys Egmont en vormen het centrum van het Slotkwartier. De gebouwen bestaan uit een museum en een servicepunt voor de bibliotheek en bieden de mogelijkheid om een ruimte te huren. Op 9 juli krijgt de stichting de sleutel. De opening voor publiek is voorzien op 30 juli. Huys Egmont opent dan met een tijdelijke tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog.

Hoeve Overslot krijgt kleinkunstpodium
De afgelopen jaren zijn er veel gesprekken gevoerd met de huidige gebruikers van Hoeve Overslot. Daar is nu een voorstel uitgekomen voor een kleinkunstpodium. In het bedrijfsplan van Stichting Hafre staat welke activiteiten er gepland zijn. Het podium wil een programmering aanbieden met onder andere muziek, theater en film.

Er komt een einde aan de Wunderkammer/het schelpenkabinet in de Hoeve. Voor dit deel van de Hoeve komt een openbare inschrijving. Met een openbare inschrijving wordt aan iedereen de kans geboden om met een plan te komen dat past binnen de uitgangspunten voor deze locatie.

Openbare inschrijving voor Slotweg 44
In het uitvoeringskader voor het Slotkwartier is Slotweg 44 gereserveerd voor kleinschalige horeca (bijvoorbeeld een ijssalon of bakkerij) met een maatschappelijke component, zoals dagbesteding. Meerdere partijen hebben al interesse getoond om deze locatie in te gaan richten. Om iedereen een gelijke kans te geven komt er ook voor Slotweg 44 een openbare inschrijving. In de tussentijd start de voorbereiding van de renovatie van het pand.