BERGEN - Het college heeft onlangs een sloopvergunning afgegeven voor de Bakemaflat in het centrum van Bergen. De flat staat al lange tijd op de nominatie om te worden afgebroken en is inmiddels intern al voor een groot deel onklaar gemaakt. De sloop van de flat luidt de start in van de werkzaamheden aan het Dorpsplein.

Wethouder Klaas Valkering ziet de sloop als een startschot voor de ontwikkelingen in het centrum. “Al jaren wordt er in alle rust gewerkt aan plannen voor het centrum. Nu is het tijd voor resultaat. De sloop van de Bakemaflat is het startshot voor de transformatie naar een centrum waar we allemaal trots op kunnen zijn.” De sloop van de Bakemaflat staat gepland voor dit voorjaar. Tijdens de zomer wordt het gebied ingericht als (horeca) plein. Na de zomer kan dan worden gestart met de realisatie van de nieuwbouwplannen.

Wonen, winkelen en parkeren
Op de locatie rondom de Bakemaflat worden twee plannen gerealiseerd: een gebouw met 20 appartementen en een gebouw met 9 appartementen. Op de begane grond (in de plint) is in beide gebouwen ruimte voor horeca en detailhandel. Twaalf van de in totaal 29 woningen worden verkocht voor een prijs van ongeveer 225.000 euro. Deze zijn verspreid over de twee gebouwen. Onder de twee gebouwen komt een ondergrondse parkeergarage. Het plan is kleinschaliger dan eerdere plannen voor deze locatie. Voor de nieuwe woningen hebben zich inmiddels al 360 geïnteresseerden gemeld.