BERGEN - Maandag 12 april 2021 start aannemersbedrijf KWS met het groot onderhoud aan de Kogendijk in Bergen. Het gaat om het deel vanaf de Sluispolderweg bij de N9 tot de van Blaaderenweg. De werkzaamheden duren tot eind mei 2021. Vanaf dinsdag 6 april is de Kogendijk al afgesloten voor doorgaand verkeer, omdat de PWN een deel van de waterleiding gaat vernieuwen. Het fietspad blijft wel open voor fietsers.

Waarom is groot onderhoud nodig en wat gaat er precies gebeuren?
De huidige weg vertoont scheuren en de zijkanten van de rijweg zijn slecht. Soms wordt er in de berm gereden als brede voertuigen of landbouwverkeer elkaar moeten passeren. Bij het groot onderhoud van de rijweg wordt de hele toplaag van de rijweg verwijderd en van een groot deel ook de tussenlaag. Vervolgens wordt er een nieuwe tussen- en toplaag aangebracht. De kruising van de Oosterdijk wordt helemaal vernieuwd. Aan beide kanten van de rijweg worden vlakke grastegels gelegd om de bermen te beschermen bij het passeren van brede voertuigen. Er komen nieuwe plaatsnaamborden en de belijning van de rijweg wordt vernieuwd.

Bereikbaarheid Sluispolder
De golfbaan Sluispolder en de Sluispolderweg blijven bereikbaar vanaf de N9. Hiervoor wordt een rijplatenbaan aangelegd door de berm. De Kogendijk zelf is afgesloten voor doorgaand verkeer. Met de aanwonenden worden afspraken gemaakt voor de bereikbaarheid van hun woning.

Verbetering veiligheid
Wethouder Erik Bekkering is blij dat de werkzaamheden van start gaan: “De veiligheid voor de weggebruikers en bewoners wordt hiermee verbeterd en de levensduur van de rijweg weer voor vele jaren verlengd.”

Planning
De verwachting is dat het werk eind mei 2021 klaar is.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden Groot Onderhoud en het omleidingsplan staat op de website van de gemeente Bergen onder plannen en projecten.