CAMPERDUIN - Voor het derde jaar op rij wappert op Strand Camperduin de Groene Strand Wimpel. Een prachtige beloning voor het harde werk van ondernemers, vrijwilligers en de gemeente om natuur en natuurbeleving weer een plek op het strand te geven.

De Groene Strandwimpels worden jaarlijks uitgereikt door Het Groene Strand op basis van tien criteria, zoals betrokkenheid van vrijwilligers, monitoring van aanspoelsels, opruimacties en ruimte en rust voor broedvogels. Strand Camperduin heeft, als enige in Noord-Holland, voor de derde keer op rij de Groene Strand Wimpel ontvangen.

Wapperende groene wimpel


Wethouder Marco Wiesehahn is trots op de derde toekenning van de Groene Strand Wimpel in Camperduin. “Al in een vroeg stadium hebben allerlei partijen zich gecommitteerd aan de strandcommunity van Strand Camperduin. Samen hebben zij de kennis en kunde, de aanpakkersmentaliteit, de organisatiekracht en de bevlogenheid om onder andere enthousiasmerende excursies te organiseren en maatregelen te nemen om het strand geschikt te maken voor vogels.”

Levend en natuurlijk strand

Dankzij de inzet van onder andere ondernemers Struin en DJUS en vrijwilligers van de opruimacties en broedvogel inventarisaties is er een mooi, levend en natuurlijk strand gecreëerd. Voor natuurliefhebbers is het succes van de bontbekplevier met vijf nesten en twee uitvliegende kuikens het meest aansprekend.


Het Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland.