BERGEN - De 11-jarige Thomas Meereboer uit Bergen wordt de eerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen. Thomas werd gekozen uit een selectie van vijf kandidaten.

Als kinderburgemeester vertegenwoordig je de kinderen uit de gemeente. Wat vinden kinderen belangrijk en waar vragen ze aandacht voor. Daarnaast is de kinderburgemeester samen met de burgemeester van Bergen aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen.

Ik hoop dat het een leuk jaar wordt
Thomas: “Het was voor mij een heel avontuur dat nog lang niet is afgelopen. Het begon allemaal bij een mail om me op te geven. Daarna kwam een leuk sollicitatiegesprek met de burgemeester. Ik genoot er erg van. Ik vond het best bijzonder om op mijn elfde te solliciteren. Dat komt niet vaak voor. Ik was blij om te horen dat ik de allereerste kinderburgemeester van de gemeente Bergen ben geworden. Ik had niet verwacht dat ik het zou worden. Maar het is echt zo en daar ben ik blij mee. Ik hoop dat mijn jaar als kinderburgemeester nog leuk wordt ondanks corona. Ik hoop dat ik een mooi jaar tegemoet ga met de burgemeester en met onze gemeente. Ik hoop dat de mensen in onze gemeente mij een leuke en goede kinderburgemeester vinden.”

Installatie in de gemeenteraad
In januari wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. Daarna mag Thomas zich dus ‘echt’ de kinderburgemeester voor de kinderen van gemeente Bergen noemen. Burgemeester Peter Rehwinkel is blij met deze benoeming: “Ik vind de mening van kinderen belangrijk. Tijdens de sollicitatiegesprekken, waarbij ook het jongste raadslid Meis de Jongh aanwezig was, bleek dat kinderen ook echt een duidelijke mening over bepaalde onderwerpen hebben. Bijvoorbeeld over eenzaamheid, de coronamaatregelen, klimaat, cultuur en veiligheid voor kinderen. Daarom ben ik blij dat ik de komende tijd met Thomas kan samenwerken en kan luisteren naar zijn ideeën.”