EGMOND - Ook dit jaar zorgt gemeente Bergen in de maanden juli en augustus voor een overstappunt (transferium) naar de boulevard in Egmond aan Zee. Het overstappunt is het parkeerterrein aan de Hogedijk tussen Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Hier kunnen bezoekers hun auto parkeren en vervolgens in een bus stappen die ze naar het strand brengt en weer terug. Ook hebben ze de optie om bij het transferium een fiets te huren.

De gemeente Bergen is een prachtige, veelzijdige gemeente. Veel toeristen en recreanten weten daarom bij mooi weer hun weg te vinden naar Egmond aan Zee en dat zorgt voor meer parkeerdruk in de buurt van het strand. Het proefproject van vorig jaar was een succes en wordt daarom dit jaar voortgezet. Op basis van de reacties van vorig jaar zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is onder andere het transferium dit jaar elk weekend open, wordt er gebruik gemaakt van extra tijdelijke bebording voor meer zichtbaarheid en wordt er een verkeersregelaar ingezet voor betere begeleiding.

Wethouder Ernest Briët: “Wij zetten de geslaagde proef van vorig jaar graag door. Het parkeerterrein van de twee sportverenigingen aan de Hogedijk in Egmond-Binnen blijft een ideale overstapplek voor bezoekers van het strand in Egmond aan Zee. Dit jaar voeren we een aantal nodige verbeteringen door waardoor onder andere het transferium extra zichtbaar is voor bezoekers. Ook bieden we net als vorig jaar een extra, duurzaam alternatief. Namelijk de optie om per fiets naar het strand te gaan.”

Het transferium is elk weekend in de maanden juli en augustus geopend. Als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt, gaat het transferium ook doordeweeks open. Elke week wordt bekendgemaakt via de website van Gemeente Bergen welke dagen dit zijn.

Het transferium is open vanaf 10.30 uur. De eerste bus vertrekt dan vanaf het parkeerterrein naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard (onder de vuurtoren) in Egmond aan Zee naar de Hogedijk. De bus rijdt ongeveer twee keer per uur vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard) en volgens een vaste dienstregeling. Er kunnen maximaal 24 personen mee in de bus en het gebruik van het transferium is gratis.

Extra alternatief: fietsverhuur

Ook dit jaar is het mogelijk om naar het strand van Egmond aan Zee te fietsen. In samenwerking met boekingsplatform Mobian en fietsverhuurder BikeShopEgmond worden er 12 fietsen ter verhuur aangeboden op het transferium. De reservering van de fietsen, maar ook het van het slot halen van de fietsen, kan via de app van Mobian.