BERGEN/EGMOND/SCHOORL - De komende dagen wordt het zonnig en warm. Ideaal strandweer dus. De gemeente Bergen heet bezoekers veilig welkom op de stranden van Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Hargen/Camperduin en Schoorl aan Zee.


Om het verkeer in goede banen te leiden zet de gemeente in Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen/Camperduin van donderdag tot en met zaterdag verkeersregelaars in. Uitgangspunt is dat de dorpen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee niet worden afgesloten. Dat gebeurt alleen als het echt niet anders kan. Hargen aan Zee wordt afgesloten als de parkeerplaats vol is.

Daarnaast zet de gemeente in Egmond aan Zee toezichthouders in bij met name de strandopgangen om te voorkomen dat de opgangen geblokkeerd raken.

De gemeente zal over de actuele situatie actief communiceren via Facebook, twitter en de website van de gemeente (www.bergen-nh.nl). Daarnaast komen er ook tekstkarren op diverse plaatsen te staan.

Vorig weekend was het eveneens mooi weer en was het ook druk op de stranden van de gemeente Bergen. Op de stranden zelf kon goed 1,5 meter afstand worden gehouden. Er ontstonden wel files op de toegangswegen naar de stranden en de parkeerplaatsen waren snel bezet.

Een aantal tips voor wie morgen van plan is naar het strand te gaan:

⦁Plan je heen- en terugreis, check vooral de drukte op de weg bijvoorbeeld bij de ANWB of via google maps;

⦁Neem voldoende eten en drinken mee;

⦁Volg ter plaatse de instructies van de verkeersregelaars op;

⦁Als het ergens te druk is, ga dan naar een andere plek om van het weer te genieten;

⦁En houd je altijd aan de basisregels: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.