BERGEN - Op zaterdag 22 juni 2024 organiseert de gemeente Bergen een veteranenmiddag voor onze veteranen. De bijeenkomst is van 10.00 tot 18.00 uur in Restaurant Studlers, Breelaan 26 te Bergen.


Het is actueler dan ooit: oorlog en de gevolgen daarvan. Er zijn misschien wel meer brandhaarden in de wereld dan we ons hadden kunnen voorstellen. Om de mannen en vrouwen te eren die voor ons ooit de strijd zijn aangegaan is er de Landelijke Veteranendag. Ook lokaal hebben we aandacht voor onze veteranen: de Bergense Veteranenmiddag is op zaterdag 22 juni en vindt dus plaats voorafgaand aan die landelijke Veteranendag op 29 juni in Den Haag.

'Ook in de mooie gemeente Bergen willen we dit jaar weer onze erkenning en waardering laten blijken voor onze veteranen in dienst van de vrede, nu en in het verleden', aldus burgemeester Lars Voskuil.

Voor alle veteranen

Veteranen die in de gemeente Bergen wonen zijn van harte welkom. Veteranen die zijn geregistreerd bij de Stichting Veteraneninstituut in Doorn hebben een persoonlijke uitnodiging gehad. Bent u oorlogsveteraan, maar niet geregistreerd bij de Stichting Veteraneninstituut? Dan bent u ook van harte welkom met uw introducee (partner, begeleider). Dit geldt ook voor veteranen die nog in actieve dienst zijn. De Veteranendag is speciaal voor al die helden die voor ons in het belang van de vrede strijden en hebben gestreden over ter wereld.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Marion Tromp, kabinetszaken gemeente Bergen via: 088-9097073 of e-mail: mariontromp@debuch.nl. Heeft u vragen? Dan kunt u ook contact opnemen met Marion Tromp via bovenstaande contactgegevens.