EGMOND-BINNEN - De gemeente Bergen en Ooms Bouw & Ontwikkeling uit Scharwoude zijn het eens over de kaders voor een nieuw woningbouwplan in Egmond-Binnen. Het plan voorziet in de bouw van 18 woningen op de locatie Landje van de Molen aan de Visweg. Omdat het college het belangrijk vindt dat de woningen aansluiten bij de lokale behoefte worden voornamelijk betaalbare woningen gebouwd.


Aanvulling van het lint
Het ‘Landje van de Molen’ zoals de locatie in de volksmond wordt genoemd vormt al jaren een gat in de bebouwing aan de Meeuwenlaan en de Visweg. Dat gat wordt met het nieuwe bouwplan op een natuurlijke manier ingevuld door de Meeuwenlaan en het huidige bebouwingspatroon door te trekken.

In het plan staan nu vijf rijwoningen (sociale huur), vijf rijwoningen (sociale koop), twee twee-onder-één-kap woningen en vier vrijstaande woningen ingetekend. Over de definitieve invulling gaan de gemeente en Ooms dit voorjaar in gesprek met de omgeving.

‘Alle kleine beetjes helpen’
Het bouwplan aan de Visweg maakt onderdeel uit van een flink aantal woningen dat de komende jaren in Egmond-Binnen moet verrijzen. Volgens wethouder Klaas Valkering zijn dit soort kleinere plannen ook heel belangrijk. “Alle kleine beetjes helpen om rust te brengen op de woningmarkt met als uiteindelijk resultaat minder vergrijzing en krimp in Egmond-Binnen. Ook hebben onze eigen inwoners bij dit soort kleinere plannen vaak een grotere kans. De sociale koopwoningen in dit plan kunnen bijvoorbeeld net weer een aantal jongeren uit de Egmonden aan een woningen helpen die vanwege de strenge regels of omdat ze net teveel verdienen, niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.”