BERGEN - Vanaf dit jaar vinden bijeenkomsten met nieuwe inwoners plaats in de gemeente Bergen. “Het college wil nieuwe inwoners een warm welkom geven”, aldus burgemeester Hetty Hafkamp. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 november in De Blinkerd in Schoorl.


De nieuwe inwoners maken tijdens deze bijeenkomst op verschillende manieren kennis met de gemeente. Ook stellen de burgemeester, wethouders en gebiedsregisseurs zich voor.

Contact met inwoners
“Het college is erg blij met dit nieuwe initiatief, want participatie en communicatie zijn belangrijke speerpunten van dit college. We denken dat dit een goede manier is om in contact te komen met onze inwoners.” Daarnaast kijken nieuwe inwoners met een frisse blik. “Mogelijk hebben zij nog goede suggesties.”

Voor de eerste bijeenkomst zijn ruim vijfhonderd nieuwe inwoners uitgenodigd. Zij zijn in het eerste halfjaar van 2019 in een van de kernen van de gemeente Bergen komen wonen. Zij krijgen een dezer dagen een persoonlijke uitnodiging thuis.

Kennismaken
De gemeente organiseert de bijeenkomsten voor nieuwe inwoners in het vervolg twee maal per jaar. Inwoners die zich in de tweede helft van 2019 hebben ingeschreven, ontvangen in het voorjaar een uitnodiging.