BERGEN - In het kader van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen (KBBBD) brengt wethouder Wiesehahn-Vrijman (Economische zaken) een bezoek aan bedrijven in Egmond aan Zee en Schoorl. Met dit regionale initiatief wordt ondernemerschap in het zonnetje gezet. De gemeente hoopt dat ondernemers met een personeelstekort en werkzoekenden tijdens KBBBD bij elkaar komen.

Donderdagochtend bezocht de wethouder Vis aan Zee in Egmond aan Zee en maandag brengt hij een bezoek aan Witte Constructie in Schoorl. Deze bezoeken benadrukken het belang dat de gemeente hecht aan de KBBBD. Dit initiatief versterkt de banden tussen lokale ondernemingen, het midden- en kleinbedrijf en de inwoners. Het biedt bedrijven een uitgelezen kans om kennis te maken met potentiële nieuwe medewerkers, stagiairs, (nieuwe) klanten en de inwoners van de gemeente Bergen. Wethouder Marco Wiesehahn-Vrijman: "De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zijn meer dan alleen een gelegenheid om bedrijven te bezoeken; het toont lokale trots, ondernemerschap en gemeenschapszin. Laten we samen deze waardevolle band tussen ondernemers en inwoners versterken en daarmee onze economie een zetje geven."

Samenwerking ondernemers Egmond aan Zee
Als onderdeel van de KBBBD organiseert de ondernemersvereniging in Egmond een open dag op 16 maart. Hier kunnen werkzoekenden kennismaken met werkgevers in Egmond aan Zee. Tijdens deze dag staan de deuren van verschillende hotels, restaurants en winkels open voor geïnteresseerden. Bezoekers worden persoonlijk voorgesteld aan de ondernemers, krijgen de mogelijkheid om werkplekken te bekijken en komen meer te weten over de beschikbare functies en arbeidsvoorwaarden. "We zijn verheugd om samen te werken met andere lokale bedrijven en hopen zo goede werknemers te vinden in deze krappe arbeidsmarkt", aldus Mats Dekker, een van de deelnemende ondernemers. "Egmond aan Zee staat bekend om zijn gastvrijheid en levendige sfeer, en we zijn ervan overtuigd dat we op 16 maart personeel kunnen verleiden om in Egmond te werken."

16 t/m 24 maart
Geïnteresseerde inwoners worden aangemoedigd om een bezoek te brengen aan de deelnemende bedrijven tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Van 16 t/m 24 maart staan de deuren van lokale ondernemingen open. Kijk op www.kbbbd.nl voor alle deelnemende bedrijven in de gemeente Bergen.