BERGEN - Tijdens de opening op 28 oktober werd er gezamenlijk geoogst door wethouders, de sectordirecteur van PWN en de gedeputeerde van de provincie. Met deze eerste oogstdag was de opening van het Meer Bomen Nu-seizoen een feit.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne om overdadige boompjes die op een kansarme plek staan een tweede kans te geven op een andere plek. In het Noord-Holland Duinreservaat wordt een bosstrook verwijderd, omdat de wortels leidingbreuken kunnen veroorzaken en daarmee en gevaar vormen voor de levering van drinkwater. Gedeputeerde van Provincie Noord-Holland Ester Rommel (Natuur en Landschap) en Sjakel van Wesemael (Sectordirecteur Natuur bij PWN) oogstten de eerste boom.

Plantestafette in gemeenten

De boompjes komen goed van pas! Op dit moment vindt namelijk ook de 8 weken durende Groenspoor Plantestafette plaats in verschillende gemeenten in Noord-Holland. De wethouders van deze gemeenten waren aanwezig bij het groene feestje in het duinreservaat. Aan hen de eer om de bomen vervolgens in hun eigen gemeente opnieuw in de grond te zetten. In Bergen gebeurt dit bij De Marke, waar wethouder Ernest Briët planten en struiken plant samen met leerlingen van groep 8 van de Matthieu Wiegmanschool. De Groenspoor Plantestafette wordt georganiseerd door De Groene Reiger.