BUCH GEMEENTES - Het is zomer, het wordt mooier weer, maar veel uitgaansgelegenheden zijn nog gesloten vanwege Corona. Alcoholgebruik en overlast zijn hierbij geen uitzondering. Om jongeren deze zomer voor te lichten over alcoholgebruik start In Control of Alcohol & Drugs met haar partners de campagne: Maak er met NIX deze zomer een feestje van!

Geen alcohol onder de 18

De centrale boodschap van de campagne luidt: drink geen alcohol onder de 18, en richt zich op jongeren en hun ouders. De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Via sociale media wordt de campagneboodschap verspreid onder jongeren. Ouders worden via regionale media gewezen op de campagne, de boodschap NIX18 en waar zij informatie en tips kunnen vinden (helderopvoeden.nl). Ook zullen jongerenteams van de vrijwilligersorganisatie Unity op locatie met jongeren in gesprek gaan over alcohol en drugs. De campagne loopt tot het einde van de zomer.

In Control of Alcohol & Drugs‘
In Control of Alcohol & Drugs’ is een samenwerking van de 17 gemeenten van Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio NHN, LINK, Brijder Jeugd en GGZ. Kijk voor meer info op de website In Control of Alcohol en Drugs.