BERGEN - De buurtsportcoaches gaan dit najaar op Gezonde en Sportieve Toer en de inwoners (50+) van de gemeente Bergen gaan met hen mee. Het doel van het programma ‘de Gezonde en Sportieve Toer’ is dat deelnemers kennismaken met het lokale beweegaanbod (de sportieve toer) in de gemeente Bergen. Hiernaast inspireren de buurtsportcoaches de deelnemers door hen kennis aan te reiken over een gezonde leefstijl (de gezonde toer). Aanmelden kan bij de buurtsportcoaches en via www.sportenbewegeninbergen.nl.

Gedurende 6 weken komen de deelnemers tweemaal per week bij elkaar. Naast de beweegactiviteiten, die de deelnemers zelf uitkiezen, worden er interactieve bijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomsten worden verzorgd vanuit verschillende disciplines, zoals een diëtist, mensendieck therapeut, fysiotherapeut en leefstijlcoach. Iedereen vanaf 50 jaar in de gemeente mag deelnemen aan de ‘Gezonde en Sportieve Toer’, met een gezellige mix van 50- tot misschien wel 80-jarigen tot gevolg. Dit najaar stellen de deelnemers, met elkaar, hun eigen programma samen. Zij bepalen aan welke beweeg- en sportactiviteiten zij willen deelnemen en aan welke leefstijlinformatie zij behoefte hebben, uiteraard begeleidt de buurtsportcoach hen hierin.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan het gezonde beweegprogramma kunnen zich aanmelden. De Gezonde Sportieve Toer start, bij voldoende animo, eind oktober in zowel Bergen als de Egmonden. Aanmelden voor het project in de Egmonden kan bij Eefke de Vos, per mail via e.devos@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-14418529. Aanmelden voor het project in Bergen kan bij Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-29319401. Deelnamekosten bedragen € 25,- voor 6 weken. Voor meer informatie over de Gezonde Toer kunt u terecht op www.sportenbewegeninbergen.nl.